Ostanimo u kontaktu

UDRUGA CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE DOLINE NERETVE

Udruga Leptirići počinje pružati besplatno online savjetovanje za članove

Objavljeno prije

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići počinje pružati besplatno online savjetovanje za članove.

Dragi članovi, zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID – 19, te nemogućnosti da usluge pružamo direktnim putem Udcdpn Leptirići nudi vam besplatno online savjetovanje vezano za različita područja razvoja djeteta koja vas mogu brinuti.

Navedenu uslugu pružamo s ciljem pružanja podrške djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invalidutetom i njihovim roditeljima.

Savjetovanjem se potiče komunikacija na način da se aktiviraju postojeći prirodni obiteljski resursi, tj. vlastite snage, ukazujući na ono što je dobro u svakodnevnim interakcijama roditelja i djece, te se zajednički pronalaze prilike za napredovanjem.

Budući da se savjetovanje pruža „na daljinu“ (e-mail, različite aplikacije za komunikaciju putem videopoziva), jedini je preduvjet da posjedujete računalo s internetskom vezom te kameru ili pametni telefon.

Za provedbu savjetovanja je potrebno da roditelji snime (mobitelom ili kamerom) nekoliko minuta interakcije sa svojim djetetom pa tu snimku elektroničkom poštom pošalju terapeutu na analizu.

Ako ste zainteresirani za ovu ovu uslugu, možete se javiti našim terapeutima:

Logoped od 07. travnja na mail: tonka.raguz11@gmail.com

Senzorni terapeut: od 08.travnja na mobitel:0919586901

Fizioterapeut: po povratku s godišnjeg odmora 29.travnja na mobitel: 0958587087

Ucdpdn Leptirići

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije