Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U županiji 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih tri muške i jedna ženska osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i pet ženskih osoba iz Dubrovnika (jedna muška osoba se najvjerojatnije zarazila izvan RH, a za četiri ženske osobe je utvrđena epidemiološka veza). Zaražena je i jedna muška i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke (za oboje je utvrđena epidemiološka veza), tri muške i jedna ženska osoba iz Metkovića (za sve utvrđena epidemiološka poveznica), jedna muška osoba iz Ploča, jedna iz Opuzena te jedna muška osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 13 osoba – dvije iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, dvije iz Župe dubrovačke, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Vela Luke, Kule Norinske i Konavala, te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru. Od početka pandemije na analizu je poslano 10 974 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 606 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 66 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

NAJAVA KONCERTA

Bostonski Duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon večeras u Galeriji GKS-a

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta večeras, 26. rujna u 20 sati koncert će održati Duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon.

Poznati vokalno-gitaristički duo iz Bostona metkovskoj publici predstavit će se s američkom, argentinskom i čileanskom narodnom glazbom, francuskim cabaret šansonama te pjesmama na Jidišu.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije