Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

ROĐENDAN PRIRODOSLOVNOG MUZEJA METKOVIĆ

U utorak otvorenje izložbe ‘Zbirka mekušaca Mikula’

Objavljeno prije

Mikula pozivnica-1

U sklopu proslave rođendana Prirodoslovnog muzeja Metković, u utorak, 17. srpnja s početkom u 11 sati, u prostorijama muzeja otvorit će se izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zbirka mekušaca Mikula.

Zbirka mekušaca Miroslava Mikule iz Zagreba posljednja je izložba donirana muzeju te je, prigodno, dio programa Kultura doniranja. Zbirka sadrži više tisuća zanimljivih primjeraka ljuštura mekušaca raspoređenih u nekoliko stotina vrsta. U njoj su zastupljene i rijetke i endemične vrste, a doniranoj zbirci pridruženi su i ostali primjerci prirodnina (spužve, koralji, rakovi, bodljikaši, ribe i fosili) kao i literatura koja se odnosi na donirani materijal. Osim u Hrvatskoj, Mikula je uzorke prikupljao u slobodno vrijeme na području Australije, Indonezije i Filipina.

Dio izložbe posvećen je kulturi doniranja. Cilj je potaknuti posjetelje na aktivno sudjelovanje u stvaranju i obogaćivanju fundusa muzeja jer upravo su donacije u mnogim slučajevima poslužile kao pokretač osnivanja muzeja u Hrvatskoj.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije