Ostanimo u kontaktu

ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ

U utorak na Trgu kralja Tomislava promo štand kampanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Objavljeno prije

Foto: Screenshot / YouTube / BurzaRada

Foto: Screenshot / YouTube / BurzaRada

Hrvatski zavod za zapošljavanje poziva vas na javno predstavljanje aktivnosti u sklopu kampanje Zaposli se u Hrvatskoj na lokacijama po cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo kampanju Zaposli se u Hrvatskoj s ciljem boljeg informiranja javnostio aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Ova kampanja u skladu je s novim proaktivnim pristupom zavoda svojim korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima, a naglasak je na aktivaclji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavca o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.

Vjerujemo da kroz sve aktivnosti i projekte koje provodimo možemo pružiti nasim građanima mogućnost pronalaženja posla i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak tražene radne snage.

Naglasili bismo kako je Vlada RH osigurala preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere u 2018. godini. Podsjetimo kako su mjere u 2018. revidirane i pojednostavljene, a naglasak je stavljen na potporu za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru što je vidljivo iz podataka koji govore da 80% korisnika koji osnuju svoje poduzeće uspjesno posluju prvih godinu dana. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kn, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor koja je vrlo važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz kroju osiguravamo stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50% iznosa njihove plaće bez gornjega limita.

Pozivamo stoga sve nezaposlene osobe, poslodavce, ali i svu ostalu zainteresiranu javnost da nam se pridruže u utorak 29. svibnia 2018. od 15-18h na događanju na kojem će na licu mjesta od naših savjetnika moći saznati sve informacije o zapolljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Događanje će se održati u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava.

Veselimo se Vašem dolasku.

Piše: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije