Ostanimo u kontaktu

NOVI ARHEOLOŠKI NALAZI U METKOVIĆU

U ulici Nikole Tesle u Metkoviću pronađeni ulomci rimske keramike

Objavljeno prije

Arheoloska nalazišta

Foto: Radio Delta

Tijekom radova u ulici Nikole Tesle u Metkoviću, pronađeni su ulomci rimske keramike. Ovo su ujedno i nova arheološka nalazišta izvan Vida, a ravnatelj Arheološkog muzeja Narona, Toni Glučina ističe kako sigurno nisu i posljednja.

„Vid je bio administrativno središte antičke Narone u čijoj je okolici postojalo niz manjih naselja. Zbog toga nas ovi nalazi ne iznenađuju. Siguran sam da će se i ubuduće u cijeloj okolici Metkovića pronalaziti različiti lokaliteti iz različitih vremenskih razdoblja“, kazao je za Deltu Glučina.

U daljnjem istraživanju sudjelovat će i Konzervatorski odjel iz Dubrovnika, a radovi na izgradnji kanalizacijskog korektora u Ulici Nikole Tesle neće bit obustavljeni, piše Radio Delta.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije