NEŠTO STARO ZA NEŠTO NOVO

U Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ ukrašene reciklirane staklenke

Objavljeno 12. prosinca 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

Udriga Otac Ante Gabrić 2

Galerija

U Udruzi Otac Ante Gabrić danas se, u sklopu projekta Nešto staro za nešto novo, održala radionica ukrašavanja staklenki.

Cjelokupni projekt financira Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 5500 kuna, a do sad su se već , tijekom ljeta, održala predavanja i radionice u sklopu projekta koji su obuhvatili sve starosne skupine.

Anđelina Jerković, voditeljica projekta u Udruzi Otac Ante Gabrić, kazala je da se projektom zajednicu želi potaknuti na pravilno zbrinjavanje metalnog i staklenog otpada.

– Projekt je zamišljen tako da potiče sudionike i lokalnu zajednicu na sakupljanje i pravilno odlaganje metalne i staklene ambalaže, što bi omogućilo njihovo recikliranje, te kroz radionice izradu novih uporabnih predmeta. Korist projekta je višestruka. Nadamo se da će se smanjiti otpad, građani potaknuti da na odgovoran način razmišljaju o zaštiti okoliša i reciklaži, a uradci nakon radionica su prekrasni, tako da vjerujem da će mnogi i na takav način odbačenu staklenu ili metalnu ambalažu koristiti nakon dorade – rekla je Jerković.

Na današnjoj radionici staklenke su se prebojavale i ukrašavale izrescima ukrasnih salveta božićne tematike, a svaki sudionik svoj uradak je mogao ponijeti kući.

Marija Jeramaz

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari