Ostanimo u kontaktu

NEŠTO STARO ZA NEŠTO NOVO

U Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ ukrašene reciklirane staklenke

Objavljeno prije

Udriga Otac Ante Gabrić 2

U Udruzi Otac Ante Gabrić danas se, u sklopu projekta Nešto staro za nešto novo, održala radionica ukrašavanja staklenki.

Cjelokupni projekt financira Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 5500 kuna, a do sad su se već , tijekom ljeta, održala predavanja i radionice u sklopu projekta koji su obuhvatili sve starosne skupine.

Anđelina Jerković, voditeljica projekta u Udruzi Otac Ante Gabrić, kazala je da se projektom zajednicu želi potaknuti na pravilno zbrinjavanje metalnog i staklenog otpada.

– Projekt je zamišljen tako da potiče sudionike i lokalnu zajednicu na sakupljanje i pravilno odlaganje metalne i staklene ambalaže, što bi omogućilo njihovo recikliranje, te kroz radionice izradu novih uporabnih predmeta. Korist projekta je višestruka. Nadamo se da će se smanjiti otpad, građani potaknuti da na odgovoran način razmišljaju o zaštiti okoliša i reciklaži, a uradci nakon radionica su prekrasni, tako da vjerujem da će mnogi i na takav način odbačenu staklenu ili metalnu ambalažu koristiti nakon dorade – rekla je Jerković.

Na današnjoj radionici staklenke su se prebojavale i ukrašavale izrescima ukrasnih salveta božićne tematike, a svaki sudionik svoj uradak je mogao ponijeti kući.

Marija Jeramaz

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije