Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

NEŠTO STARO ZA NEŠTO NOVO

U Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ ukrašene reciklirane staklenke

Objavljeno prije

Udriga Otac Ante Gabrić 2

U Udruzi Otac Ante Gabrić danas se, u sklopu projekta Nešto staro za nešto novo, održala radionica ukrašavanja staklenki.

Cjelokupni projekt financira Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 5500 kuna, a do sad su se već , tijekom ljeta, održala predavanja i radionice u sklopu projekta koji su obuhvatili sve starosne skupine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Anđelina Jerković, voditeljica projekta u Udruzi Otac Ante Gabrić, kazala je da se projektom zajednicu želi potaknuti na pravilno zbrinjavanje metalnog i staklenog otpada.

– Projekt je zamišljen tako da potiče sudionike i lokalnu zajednicu na sakupljanje i pravilno odlaganje metalne i staklene ambalaže, što bi omogućilo njihovo recikliranje, te kroz radionice izradu novih uporabnih predmeta. Korist projekta je višestruka. Nadamo se da će se smanjiti otpad, građani potaknuti da na odgovoran način razmišljaju o zaštiti okoliša i reciklaži, a uradci nakon radionica su prekrasni, tako da vjerujem da će mnogi i na takav način odbačenu staklenu ili metalnu ambalažu koristiti nakon dorade – rekla je Jerković.

Na današnjoj radionici staklenke su se prebojavale i ukrašavale izrescima ukrasnih salveta božićne tematike, a svaki sudionik svoj uradak je mogao ponijeti kući.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije