Ostanimo u kontaktu

GRANIČNA POLICIJA

U tjedan dana na GP Klek zaplijenjeno više od 46 kg marihuane

Objavljeno prije

gp-klek-marihuana

Tijekom ovog tjedna na graničnom prijelazu Klek u dva navrata spriječen je pokušaj krijumčarenja 46 380 gr droge marihuane, a koja droga je otkrivena u  prerađenim prostorima prtljažnika dva osobna vozila.  Tim povodom u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas je održana konferencija za medije kojoj su nazočili Đuro Đurković, voditelj Službe kriminalističke policije i Zoran Pulić, načelnik Postaje granične policije Metković.

Naime, u nedjelju, 10. studenog, u preinačenom dijelu prtljažnika automobila Mercedes, albanskih nacionalnih oznaka, između zadnjeg sjedišta i rezervoara, pronađeno je 58 paketa marihuane, ukupne težine 31 420, 18 gr. Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije koji je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

U četvrtak, 14.studenog, u 23.05 sati, na istom graničnom prijelazu ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je automobil BMW, makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom obavljanja granične kontrole od strane policijskih službenika Postaje granične policije Metković i službenika carine također su uočene preinake u prtljažniku automobila gdje su pronađena dva paketa karakteristična za pakiranje opojnih droga. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici obavili su detaljnu pretragu automobila, kojom prilikom je u pregrađenom prostoru iza zadnjeg sjedišta pronađeno 14 paketa s ukupno 14 959,9 gr marihuane.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 700 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 2 300 000 kuna.

Po završetku kriminalističkih istraživanja, osumnjičeni državljanin Albanije i Makedonije, su uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku, a potom sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor.

Ovim zapljenama nastavljen je niz zapljena velikih količina droga na području PU dubrovačko-neretvanske, bilo da se radi o zapljenama u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima ili na ostalim područjima pokrivanja ove Policijske uprave. Napominjemo kako je od početka ove godine u ovim većim zapljenama Postaja granične policije Metković zaplijenila skoro 70 kg marihuane, dok je na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zaplijenjeno više od 380 kg marihuane, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Veći broj osoba zatečen s drogom

Objavljeno prije

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 43 osobe  zatečene su u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, ecstasya, indijske konoplje, speeda, kokaina, kratoma i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 15 hrvatskih i 28 stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području  Dubrovnika, Zvekovice, Orebića, Broca i Župe dubrovačke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

U dva slučaja zaplijenjena droga kratom

Izdvajamo dva slučaja zapljene droge kratom koju su policijski službenici Policijske postaje Ston, u dva odvojena slučaja, pronašli kod dvojice državljana SAD-a prilikom njihovog ulaska u Republiku Hrvatsku na MCGP Zaton Doli.

U prvom je slučaju 135 g kratoma pronađeno kod 27-godišnjaka tijekom popodnevnih sati u nedjelju, 14. srpnja, a u drugom je slučaju, rano jutros, 670 g kratoma pronađeno kod 26-godišnjaka.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a dvojica državljana SAD-a su, uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 Kod  30- godišnjaka pronađen kokain

Zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama kazneno je prijavljen i 30-godišnji državljanin RH kod kojeg je, tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 15. srpnja, prilikom ulazne granične kontrole na GP Zaton Doli, pronađeno 25,6 g kokaina.

 

                                               Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije