Ostanimo u kontaktu

NASTAVLJA SE OBNOVA KVARTOVSKIH IGRALIŠTA

U tijeku je rekonstrukcija dječjih igrališta kraj OŠ don M. Pavlinovića i Prudu

Objavljeno prije

Nakon prošlogodišnje prve faze obnove i rekonstrukcije kvartovskih dječjih igrališta, danas su započeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije i obnove kvartovskih dječjih igrališta.

Obnova je nastavljamo s dječjim igralištem kraj Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Jadranskoj ulici i dječjim igralištem u Prudu iza škole.

U sklopu radova zamijenit će se kompletna podloga i sve sprave na jednom i drugom igralištu. Ispod sprava postavit će se antistres podloga prilagođena sigurnosnim standardima, te iznad nje, duž cijelog igrališta postavit će se umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

Ukupna vrijednost radova na ova dva igrališta iznosi 347.942,35 kn bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport, a izvor financiranja Grad Metkovića.

Nakon ovih, kreće se s obnovom i ostalih igrališta.

– Naime, kako sam već mnogo puta istaknuo, svi naši projekti usmjereni su na poboljšanje kvalitete života građana! Projekti uređenja kvartovskih izgrališta doprinijet će da svako dijete ima ljepše, ali i sigurnije mjesto za igru i provođenje slobodnoga vremena!
Igrališta su djeci drugi domovi, a na nama je da im omogućimo ugodniji boravak na njima, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

POTPISANI UGOVORI

Čistoći Metković 1,5 milijuna kn za nabavku dvaju vozila za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno prije

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu dvaju komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpadom potpisali su jutros u prostorijama gradske uprave ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić te direktor poduzeća Čistoća Metković d.o.o.  Tomislav Jakić, a potpisivanju su, između ostalih, nazočili gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenik gradonačelnika Damir Raić, župan Nikola Dobroslavić te zamjenica župana Žana Marević.

Riječ je o projektu vrijednom 1,8 milijuna kuna, pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 1,5 milijuna kuna. Tim sredstvima će Čistoća Metković nabaviti dva vozila zapremnine 16 i sedam kubnih metara koja će povećati operativnost u odvozu odvojeno prikupljenog otpada od korisnika.

Nabava novih vozila dio je aktivnosti u izgradnji infrastrukture gospodarenja otpadom u Gradu Metkoviću, a gradonačelnik Dalibor Milan je istaknuo kako je po tom pitanju, u posljednje četiri godine, napravljeno više važnih iskoraka.

„Nakon što smo lani, među prvima u Hrvatskoj, od Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja dobili 10 i pol milijuna kuna za izgradnju sortirnice, imamo dobre vijesti i za projekt kompostane za koji bi uskoro trebali dobiti 11 milijuna kuna. Putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali smo i preko osam tisuća posuda za primarnu reciklažu koje bi do ljeta trebale biti podijeljene svim korisnicima na području grada, a uskoro se kreće i s manjom rekonstrukcijom na samom odlagalištu. Ukupno je Grad Metković u posljednje četiri godine uložio više od 47 milijuna kuna u sustav gospodarenja otpadom, a dobili smo 125 milijuna bespovratnih sredstava. Zaokruženi sustav gospodarenja otpadom u konačnici će nas dovesti do civilizacijskih standarda, 60 % odvojenih količina otpada te smanjenju odloženih količina na samom odlagalištu“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Aktivnosti Grada Metkovića u izgradnji infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpadom pohvalio je i ministar Ćorić.

„Želim čestitati Gradu Metkoviću na još jednom iskoraku u smjeru učinkovitoga gospodarenja otpadom. Gradonačelnik Milan i njegov tim dobro su pripremili projektnu dokumentaciju i uspješno aplicirali za nabavku dvaju vozila te na taj način pojačali svoju infrastrukturu za odvojeno prikupljanje otpadom“, kazao je ministar Ćorić.

Konačno odredište prikupljenoga otpada bit će županijski Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje za čiju je izgradnju raspisan natječaj.

„Kao što je poznato, Županija je objavila natječaj za radove na centru za gospodarenje otpadom, ali gradovi i općine moraju odraditi svoj dio posla kada je u pitanju recikliranje i odvajanje. Grad Metković je pravi primjer u Županiji kako se to radi“, kazao je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije