Ostanimo u kontaktu

JAVNI RADOVI

U tijeku je bojanje Lučkog mosta i saniranje dijela obale na Unki

Objavljeno prije

Javni radovi, Riva - Unka

Danas kad su se svi mediji raspisali o MOST-u, mi smo izabrali objaviti tekst i sliku bojanja našeg Lučkog mosta u Metkoviću. Evidentno dobar potez, jer se već neko vrijeme sve glasnije čuje zabrinutost, jer je boja djelomično zguljena. Čak je na nekim mjestima primijećena i hrđa, pa evo za sve koji su nas upozoravali, dobra vijest da je saniranje, odnosno bojanje u tijeku.

U neposrednoj blizini mosta, na desnoj obali Neretve utvrđuje se nasip, odnosno šetalište. Hrvatske vode nasule su kamen koji će podupirati nasip, koji je ujedno i poznato šetalište prema veslačkom domu. Već je u tijeku druga faza, kad se kamen nasipa zemljom, koja će u proljeće biti zasijana travom, tako da će osim ovog tehničkog podupirača, dobiti u konačnici i lijep izgled i mogućnost pristupa za strojno održavanje obale. Jedino što se moglo jutros primijeti, odnosno na licu mjesta vidjeti, da su zasute i odvodne kanalizacijske cijevi koje su iz obližnjih kuća fekalije odvodile direktno u rijeku Neretvu. Tako da će sad vlasnici kuća svoju internu kanalizacijsku cijev trebati spojiti na kanalizacijsku mrežu. To hoće izazvati dodatne troškove građanima, ali u konačnici i jest cilj da nam rijeka Neretva bude što manje zagađena i da u dogledno vrijeme sve preko kolektora bude prečišćeno i u prihvatljivom obliku, kao čista tekućina, završi u Neretvi.

Poslije snimanja na Lučkom mostu, poslikali smo i na Trgu kralja Tomislava novo obojane željezne konstrukcije i klupe, tako da sada Trg djeluje održavano.

Kako doznajemo, naručitelj rekonstrukcije obale su Hrvatske vode, a izvoditelj radova Neretvanski sliv, dok osvježavanje željeznih konstrukcija na mosti i na Trgu provodi se u sklopu javnih radova.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije