Ostanimo u kontaktu

JAVNI RADOVI

U tijeku je bojanje Lučkog mosta i saniranje dijela obale na Unki

Objavljeno prije

Javni radovi, Riva - Unka

Danas kad su se svi mediji raspisali o MOST-u, mi smo izabrali objaviti tekst i sliku bojanja našeg Lučkog mosta u Metkoviću. Evidentno dobar potez, jer se već neko vrijeme sve glasnije čuje zabrinutost, jer je boja djelomično zguljena. Čak je na nekim mjestima primijećena i hrđa, pa evo za sve koji su nas upozoravali, dobra vijest da je saniranje, odnosno bojanje u tijeku.

U neposrednoj blizini mosta, na desnoj obali Neretve utvrđuje se nasip, odnosno šetalište. Hrvatske vode nasule su kamen koji će podupirati nasip, koji je ujedno i poznato šetalište prema veslačkom domu. Već je u tijeku druga faza, kad se kamen nasipa zemljom, koja će u proljeće biti zasijana travom, tako da će osim ovog tehničkog podupirača, dobiti u konačnici i lijep izgled i mogućnost pristupa za strojno održavanje obale. Jedino što se moglo jutros primijeti, odnosno na licu mjesta vidjeti, da su zasute i odvodne kanalizacijske cijevi koje su iz obližnjih kuća fekalije odvodile direktno u rijeku Neretvu. Tako da će sad vlasnici kuća svoju internu kanalizacijsku cijev trebati spojiti na kanalizacijsku mrežu. To hoće izazvati dodatne troškove građanima, ali u konačnici i jest cilj da nam rijeka Neretva bude što manje zagađena i da u dogledno vrijeme sve preko kolektora bude prečišćeno i u prihvatljivom obliku, kao čista tekućina, završi u Neretvi.

Poslije snimanja na Lučkom mostu, poslikali smo i na Trgu kralja Tomislava novo obojane željezne konstrukcije i klupe, tako da sada Trg djeluje održavano.

Kako doznajemo, naručitelj rekonstrukcije obale su Hrvatske vode, a izvoditelj radova Neretvanski sliv, dok osvježavanje željeznih konstrukcija na mosti i na Trgu provodi se u sklopu javnih radova.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije