Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

U tijeku je 2. radionica u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’

Objavljeno prije

Projekt ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’ je projekt ukupne vrijednosti 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću, u razdoblju od 6. do 12. kolovoza (svaki dan po 4 sata), održava se druga radionica gdje sudionici mogu učiti o sljedećim temama:

  1. Dobar životopis zlata vrijedi
  2. Kako napisati dobar životopis
  3. Koje vještine i kompetencije posjedujem
  4. Molba za posao
  5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je polaznicima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im na prijavljivanju na radionice. Također je dodala da se nada da će im svaki dan radionice dobro doći i pomoći im pri idućem zapošljavanju. Istaknula je kako je danas važno znati predstaviti sebe poslodavcima najbolje kako znaju te spremno i samouvjereno ući u bilo koji posao. Druga radionica će imati isti cilj kao i prva, motivirati sve polaznike na način koji možda dosad nisu imali priliku vidjeti.

Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga.

„Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dugotrajno nezaposlene osobe da nam se pridruže na jednoj od radionica. Mogu se javiti mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u Grad. Bitno je naglasiti da su neki od polaznika već pronašli posao te im ovim putem čestitamo. Iduća radionica je planirana u rujnu i toplo se nadamo da će biti jednako zanimljivo i poučno kao i dosad,“ rekla je gđa Tomić.

OTVARANJE PROJEKTA U ČETVRTAK

Sveta misa povodom početka projekta ’72 sata bez kompromisa’

Objavljeno prije

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koja će se održavati u 11 mjesta diljem Hrvatske započinje u četvrtak.

U crkvi sv. Ilije proroka projekt se otvara svetom misom u 18 sati koju će predvoditi fra Darijo Sinković.

Kako su priopćili iz organizacije 72 sata bez kompromisa, zadnje pripreme su u tijeku: kupuju se boje za ličenje, slažu se majice, dodjeljuju se volonteri na ugovorene volonterske akcije, zbrajamo zadnje prijave.

“Očekujemo nekoliko tisuća mladih koji će beskompromisno volontirati na preko 400 volonterskih akcija diljem Hrvatske”, istaknuli su.

U ovogodišnju, šestu akciju “72 sata bez kompromisa”, uključeni su Dubrovnik, Sinj, Suhopolje, Karlovac, Sisak, Zadar, Metković, Slavonski Brod, Zagreb, Osijek i Split.

Donosimo raspored misa povodom otvorenja i zatvaranja projekta “72 sata bez kompromisa”.

Izvor: hkm.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije