Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

U tijeku je 2. radionica u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’

Objavljeno prije

Projekt ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’ je projekt ukupne vrijednosti 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću, u razdoblju od 6. do 12. kolovoza (svaki dan po 4 sata), održava se druga radionica gdje sudionici mogu učiti o sljedećim temama:

  1. Dobar životopis zlata vrijedi
  2. Kako napisati dobar životopis
  3. Koje vještine i kompetencije posjedujem
  4. Molba za posao
  5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je polaznicima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im na prijavljivanju na radionice. Također je dodala da se nada da će im svaki dan radionice dobro doći i pomoći im pri idućem zapošljavanju. Istaknula je kako je danas važno znati predstaviti sebe poslodavcima najbolje kako znaju te spremno i samouvjereno ući u bilo koji posao. Druga radionica će imati isti cilj kao i prva, motivirati sve polaznike na način koji možda dosad nisu imali priliku vidjeti.

Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga.

„Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dugotrajno nezaposlene osobe da nam se pridruže na jednoj od radionica. Mogu se javiti mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u Grad. Bitno je naglasiti da su neki od polaznika već pronašli posao te im ovim putem čestitamo. Iduća radionica je planirana u rujnu i toplo se nadamo da će biti jednako zanimljivo i poučno kao i dosad,“ rekla je gđa Tomić.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Još jedan dan bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzetih 15 uzoraka, 6 je negativnih, a za 9 se još čekaju rezultati. Dva uzorka poslanih na analizu prekjučer, a za koje rezultate nismo imali do slanja prošlog priopćenja, su također negativni. Danas je još jedna osoba ozdravljena, također iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3140 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

S današnjim danom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji više nema osoba u samoizolaciji. Inače, od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije