Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

U suradnji s Gradom Metkovićem radi se na adaptaciji tri prostorije za djecu sa liste čekanja za upis

Objavljeno prije

Nakon objave privremenih rezultata upisa u Dječji vrtić Metković, gradonačelik Dalibor Milan i viši stručni suradnik za društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća Mojimir Vladimir, danas su s ravnateljicom vrtića Julijanom Bebić i predsjednicom upravnog vijeća vrtića, Sandom Tomić, održali sastanak o neočekivano visokom broju prijava za primitak djece u vtić te adaptacijama prostora vrtića kako bi se djeca zbrinula.

Naime, cijena upisa u Dječji vrtić Metković  u pedagoškoj godini 2018./2019. je za oko 150 kuna manja nego prošle godine te su Grad Metković i uprava vrtića očekivali veći broj prijava za što su već u prenamjeni dvije prostorije vrtića. Međutim, vrtić je neočekivano primio čak 110 prijava više nego što ima kapaciteta.

Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da je zbog toga u planu adaptacija i trećeg prostora vrtića u prostoriju za dnevni boravak u koji bi trebao biti smješten dio prijavljenih jasličara.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Očito je smanjenje cijene vrtića uvjetovalo da broj djece bude takav kakav je. Nije se dogodio nikakav baby boom, ali imamo veliki broj prijava koji mi pokušavamo riješiti. Već su u fazi adaptacije dva odjeljenja, adaptirat ćemo i treće odjeljenje gdje ćemo smjestiti jasličku djecu. Ali, napominjem da će određeni broj jasličke djece ostati neupisan. (…) Pozivamo roditelje da upišu djecu u vrtić u Vid jer tu imamo slobodnih mjesta i to je ravnateljica roditeljima i ponudila – rekao je Milan.

Sanda Tomić ističe da se lista čekanja stvori svake godine i da rezultati upisa u vrtić nisu konačni.

– Ovo je privremena lista na koju se roditelji mogu žaliti i to će ići na Upravno vijeće, nakon naše odluke izaći će nova  lista, s tim da na novoj listi neće biti ovoliko čekanja djece. Vrtićke skupine od 3 do 6 godina će se većinom upisati, ali jasličara, djece do 3 godine, će ostati. Njih imamo tri skupine, četvrtu planiramo ove godine otvoriti – rekla je Tomić.

Ravnateljica Julijana Bebić rekla je da se djeca primaju u vrtić po pedagoškom standardu koji propisuje i broj djece i kvadraturu prostorije u kojoj djeca borave.

– Lista čekanja će se smanjiti koliko se bude mogla smanjiti. 427 djece je upisano, 109 djece je na čekanju, od toga je u jaslicama 61 dijete na čekanju, ali 10-12 djece ne zadovoljava uvijete upisa. U vrtićkom je programu ostalo samo 14 djece na čekanju i njih ćemo razmještajem u novu skupinu uspjeti smjetiti u vrtić. U poslijepodnevnom programu u Dječjem vrtiću Radost neupisano će biti desetak djece, a u jutarnjem oko 13 te im se daje moućnost upisa u Vid. Jednostavno nemamo veće kapacitete i mogućnosti – rekla je Bebić.

Privremene rezultate upisa za 2018./2019. pedagošku godinu pogledajte ovdje.

Tetks/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije