Ostanimo u kontaktu

BOŽIĆNA HUMANITARNA UTRKA

U subotu početak utrke, prijave do 21. prosinca

Objavljeno prije

II. Božićna utrka Metković zajedno

Foto: arhiva

Još tjedan dana je preostalo do početka trećeg izdanja utrke u božićnim kapicama, koja se trči ulicama grada Metkovića, a sav prilog od natjecatelja i publike iskoristit će se za kupnju poklon paketa (hrana, slatkiši, potrepštine) obiteljima sa više djece slabijeg imovinskog stanja na području Metkovića.

Na današnji dan prije točno godinu dana na popisu prijavljenih brojali smo 250 natjecatelja, a danas za treće izdanje brojimo tek nešto više od 70 prijava. Nekom malo – nekome puno, zaista ne znamo i jako smo začuđeni ovako malenim odazivom, ali mi se kao organizatori zaista trudimo i dajemo sve od sebe za što bolji organizaciju.

Organizacija sportskih događaja, pogotovo na otvorenom, zahtjeva veliki trud, volontere i volju da bi se sve pripremilo i da bi sve, poglavito u sportskom dijelu, a onda i u prometnom dijelu, prošlo u najboljem redu .

S toga vas lijepo molimo dragi sugrađani, trkači, sportaši, pridružite nam se kako bismo uljepšali Božić onima kojima je to najpotrebnije. Prijave za utrku traju još samo pet dana, a iste se šalju u inbox Facebook stranice Neretva Run ili u inbox Facebook stranice Mandarie Halfmaraton, isključivo do 21.12, a mi ćemo se potruditi napraviti pravi Božićni ugođaj i utrku za pamćenje.

Poziv za volontere – svi su dobrodošli (okupljanje volontera u 13:30h ispred Sportske dvorane)

PROGRAM III.Božićne humanitarne utrke: 
23.12.17 SUBOTA :

13:30 – 14:50h / Preuzimanje startnih brojeva i božićnih kapica (sportska dvorana Metković)

14:50h /Otvaranje startne zone pokraj Sportske dvorane Metković

15:00h / START III. Božićne humanitarne utrke

16:00h / Dodjela priznanja najboljima

SU Neretva Run

Foto: Neretva Run /Facebook

Foto: Neretva Run /Facebook

PROBLEM KOD GABELA POLJA

Formirano mješovito povjerenstvo za granice da čim prije GP Gabela Polje vrate status graničnog prijelaza za međunarodni promet

Objavljeno prije

Podsjetimo granični prijelaz Doljani je, uz Nova Sela, jedini prijelaz za međunarodni promet putnika u ovom dijelu BiH. Problem gužvi na ovom graničnom prijelazu dosad se rješavao graničnim prijelazom Gabela Polje koji je, dogovorom hrvatske i bh. strane, bio prekategoriziran za međunarodni promet i preko njega se moglo prolaziti s osobnom iskaznicom.

Zatvaranjem svih malograničnih prijelaza prije gotovo sedam mjeseci zatvoren je bio i GP Gabela Polje.

Prije nekoliko dana donesena je odluka o otvaranju zatvorenih malograničnih prijelaza, time i Gabela Polja, ali samo za lokalno stanovništvo koje ima pograničnu propusnicu. Stanovnici s obiju strana granice apeliraju na mješovito povjerenstvo za granice da čim prije GP Gabela Polje vrate status graničnog prijelaza za međunarodni promet i tako rasterete Doljane.

Podsjetimo, novi međunarodni granični prijelaz Metković otvoren je za promet 2017. U njegovu izgradnju Hrvatska je uložila 20 milijuna kuna.

BH ulaže 4,2 milijuna maraka u izgradnju GP Doljani

Jedan od najfrekventnijih graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske uskoro bi trebao biti potpuno renoviran. Riječ je o graničnom prijelazu Doljani gdje svakodnevno, u obama smjerovima, cirkulira više tisuća automobila, piše Večernji list BiH.

Nema uvjeta i problemi

Samo u jednom danu tijekom turističke sezone ovim graničnim prijelazom u jednom smjeru prođe i do 6000 vozila. Ranije su gužve na ovom prijelazu bilježene samo u ljetnim mjesecima i blagdanima, no stupanjem na snagu posebnog režima prometovanja između BiH i Hrvatske pojavom pandemije koronavirusa gužve na Doljanima ne jenjavaju. U prilog lakšem prometovanju i smanjenju gužvi svakako ne ide činjenica da ovaj granični prijelaz ima samo jedan prometni trak u svakom smjeru. Na neuvjetnost ovog graničnog prijelaz i brojnih drugih diljem BiH ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić upozoravao je više puta, a problem bi, barem kad su u pitanju Doljani, izgleda, trebao biti riješen iduće godine. Kako navode iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH, izgradnja novog graničnog prijelaza Doljani stavljena je u višegodišnja kapitalna ulaganja Uprave za neizravno oporezivanje BiH. “Plan je da se sve završi u 2020. i 2021. godini”, navode iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Dodaju da se trenutačno radi geodetski elaborat koji će biti osnova da Uprava za neizravno oporezivanje BiH raspiše natječaj za izradu projektne dokumentacije. “To očekujemo da će se završiti u ovoj godini, nakon čega će se ići u raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova”, objašnjavaju iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Prema njihovim riječima, odabir izvođača radova, a time i sami radovi očekuju se u idućoj godini. Ukupna vrijednost izgradnje novog, suvremenog graničnog prijelaza Doljani je 4,2 milijuna KM.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije