Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

U subotu nova radionica za djecu ”Mali vrtovi”

Objavljeno prije

Radionica za djecu - Mali vrtovi

Da bi svo cvijeće cvalo potrebno je tako malo, potrebne su dvije-tri stvari sunce voda i Vrtlari.

Nakon radionica za izradu hotela za kukce i hranilica za ptice, prošle subote u Prirodoslovnom muzeju počela je  serija  radionica  za male vrtlare.

Radionice se nastavljaju svake subote i traju 11 do 13 sati.

Ako ga do sada još nisu imali, ovo je način da i djeca koja odrastaju u kućama bez vrtova razviju osjećaj za zemlju, lončanica-vilin vrt, omogućiti će djeci njihov vlastiti vrt o kojem će brinuti i u kojem će saditi voće (jagode), povrće (mrkvice), bobice i cvijeće po vlastitom izboru. Za mali dječji vrt može se  napraviti i šarenu ogradicu ili pak ga omeđiti kamenjem. Kako ptičice ne bi pojele sve što ste zasadili,  može se postaviti i malo smiješno strašilo.

Cilj radionice je da djeca nauče prepoznati različite životne potrebe bilja, da ih posade i njeguju do proljeća kada ćemo organizirati izložbu i najuspješnije male vrtlare nagraditi.

Djeca će kroz igru iskazujući svoju kreativnost uz pomoć u “dizajniranju” malih vrtova razviti osjećaj ponosa i posjedovanja.

I ova radionica ima za cilj potaknuti najmlađe  da iziđu van i uče u prirodi ali te je čuvaju.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije