Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

CRKVA SV. ILIJE PROROKA

U subotu korizmeni koncert Vokalnog ansambla Antiphonus

Objavljeno prije

ANTIPHONUS

crkvi sv. Ilije Proroka u subotu, 17.3. u 18,30 (nakon večernje  mise) održat će se korizmeni koncert Vokalnog ansambla Antiphonus iz Zagreba.

Umjetnički voditelj je Tomislav Fačini, a instrumentalist Izidor Erazem Grafenauer, teorba.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ulaz je slobodan.

O ansamblu:

Članovi Antiphonusa iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Glazbenici različitih profila grade delikatan repertoar, njegujući djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja.

Redovito nastupaju na koncertima pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u sezonama od 2010. godine održava koncerte uz potporu Grada Zagreba. Antiphonus je nastupio na svečanoj priredbi povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i predstavio Hrvatsku na festivalu u Parizu Croatie, le voici 2012. godine, a ove godine je ostvario iznimno zapažen nastup na zagrebačkom Biennalu.

Tomislav Fačini (Zagreb, 1975) studirao je dirigiranje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Igora Gjadrova. Diplomirao je, ovjenčan Rektorovom nagradom, 1996. Iste je godine osvojio drugu i posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju dirigenata Antonio Pedrotti u Trentu (Italija). Nastavio je studij u Italiji (Accademmia Hans Swarowsky u Milanu) i Njemačkoj (Hochschule für Musik u Karlsruheu), a nakon čega počeo je predavati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ovaj dirigent, veoma zainteresiran za vokalnu glazbu, vodi i pjeva bas u ansamblu Antiphonus, vokalnoj skupini širokog repertoara.

Na programu su:
Claudio Monteverdi (1567.-1643.),
Ivan Lukačić (1575.-1648.),
Johann Sebastian Bach (1685.-1750.),
Leonin (1150s -1201.),
Giovanni G. Kapsberger (1580.-1651.)

Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ustanova za kulturu i sport Metković

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije