Ostanimo u kontaktu

POČETAK JEDNE LIJEPE TRADICIJE

I. Trupijada Sv. Liberana Općine Zažablje, na rasporedu bogat kulturno-glazbeni program

Objavljeno prije

Mlinište

Grupa entuzijasta iz Općine Zažablje započela je jednu lijepu tradiciju. Naime, u subotu, 22. srpnja, uoči Sv. Liberana, dana Općine Zažablje organizira utrku trupama, I. Trupijadu Sv. Liberana Općine Zažablje.

Bogat program započinje s Trupijadom u 17:30 sati, gdje će se natjecati 30-ak ekipa. U 20:00 sati na rasporedu je Svečana sjednica Općine Zažablje, dok će se finalna utrka veslati u 20:30 sati.

Nakon finala slijedi zabavni program uz klape i izvedbe kulturno umjetničkih društava.

Pravila su slijedeća:

Osnovno i prvo pravilo je da svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i uz iste uvjete, dok će organizator omogućiti ista vesla i iste trupe za sve. Svi natjecatelji su dužni čuvati opremu koju preuzmu, isto tako zaštitne prsluke koji se pod obavezno moraju nositi tokom utrke.

Sustav natjecanja

Utrka je duga 200 metara, sa startom ispod mosta i ciljem ispred crkve u Mliništu. U jednoj utrci sudjeluju 4 trupe. Iz svake utrke pobjednici idu dalje sve do finalne utrke, eventualno organizator zadržava pravo na promjenu sustava natjecanja o čemu će svi natjecatelji biti obaviješteni na samom startu utrke. Svako nepoštivanje pravila tokom utrke, suci utrke kažnjavati će sa 5 sekundi oduzimanje od rezultata. Pored muške postoji i ženska utrka. Donosimo nagradni fond.

NAGRADE MUSKARCI:

  1. Mjesto – pehar i novčana nagrada 500 kn
  2. Mjesto – novčana nagrada 300 kn
  3. Mjesto – novčana nagrada 200 kn

NAGRADE ŽENE:

  1. Mjesto – pehar i novčana nagrada 500 kn
  2. Mjesto – novčana nagrada 300 kn
  3. Mjesto – novčana nagrada 200 kn

Vidimo se u Mliništu!

Najčitanije