Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U srijedu predavanje Tarre Barat ‘Alkalno za zdravlje’

Objavljeno prije

Foto: Gradska knjižnica Metković

Foto: Gradska knjižnica Metković

Gradska knjižnica Metković, poziva vas, u srijedu, 8. studenoga u 19 sati, na predavanje i prezentaciju Tarre Barat Alkalno za zdravlje.

Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti organizma. Što je alkalnost organizma? Što je alkalna prehrana? Što su kisele emocije? Koji čimbenici (prehrana, način razmišljanja itd.) stvaraju alkalno stanje u organizmu? Kako pratiti stanje svoga zdravlja i kako provjeriti pH vrijednost tijela?

Pretjerana kiselost organizma dovodi do umora, nedostatka energije, oslabljenog imuniteta, pretjerane debljine, a ako potraje duže može dovesti do raznih oboljenja poput dijabetesa, osteoartritisa i mnogih drugih. Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti (lužnatosti) organizma. Što je pH ravnoteža? Sve više se danas govori o alkalnoj prehrani kao preduvjetu za zdravlje. Prehrana u omjeru 70-80% alkalne i 20-30% kisele ojačat će vaš  imunološki sustav, bit ćete izdržljiviji i osjećat ćete se bolje.

No, nije samo hrana ta koja doprinosi optimalnom zdravlju. Koji su još čimbenici (način razmišljanja i djelovanja) koji stvaraju alkalno stanje u organizmu? Koji su čimbenici koji stvaraju kiselo stanje u organizmu?

O svim ovim faktorima govorit ćemo na predavanju. Naučit ćete i kako poboljšati svoje zdravlje, kako pratiti pH vrijednost u tijelu.

Kada je pH vrijednost u tijelu previše kisela imate nisku razinu energije, osjećate se umorno, iscrpljeno.

Kada je pH u tijelu lužnata – ne dolazi do pada imuniteta, osjećate se dobro i imate dovoljno snage za obavljanje svih svojih aktivnosti. Saznajte na predavanju načine na koje možete pratiti stanje svoga zdravlja ili sklonost bolesti.

Gradska knjižnica Metković

ZIMSKE RADOSTI

Metković zabijelio, gradske službe posule sol po najfrekventnijim kalama, ulicama i prometnicama

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U nedjelju je u Metkoviću nakon podužeg razdoblja pao snijeg, cenat-dva, ali snijeg! :)

Napravili smo nekoliko fotografija, koje donosimo uz informaciju da su gradske službe posule sol po svim kalama u staroj jezgri grada te u prigradskim naseljima i glavnim prometnicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije