STOP JURNJAVI

U Splitskoj ulici i u Ulici Zrinskih i Frankopana postavit će se nadzorne kamere koje automatski prepoznaju registracijske pločice

Objavljeno 12. listopada 2017. u kategorijama: Crna kronika, Metković, News.

kamere

Kako piše današnji Večernji list, policija će do kraja godine na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te u Metkoviću postaviti nadzorne kamere koje automatski prepoznaju registracijske pločice.

Iako će biti postavljena 21 kamera, stvorit će se dojam da ih je 60 jer će biti toliko kućišta u koja će se kamere postavljati po potrebi. Do kraja ove godine bit će postavljene fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR) na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te Metkoviću, a dosadašnja pokrivenost kamerama u Varaždinu bit će pojačana.

Za odabir lokacija presudni su bili statističko-analitički pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom. U Metkoviću će kamere biti postavljene u Splitskoj i u Ulici Zrinskih i Frankopana, a u dolini Neretve još u Stablini na državnoj cesti D8.

prenosi metkovic.hr

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari