Poljoprivredna modernizacija

U sklopu projekta EU Farmer dolinu Neretve posjetio „Moonlight“ iz Skopja

U sklopu projekta EU Farmer u dolini Neretve produkcijska kuća „Moonlight“ iz Skopja snimala je dokumentarni serijal na temu poljoprivredne modernizacije.

Objavljeno 14. svibnja 2013. u kategorijama: Metković, News.

U sklopu projekta EU Farmer koji se odvija na području jugoistočne Europe, u ponedjeljak, 13.05.2013. izvršen je posjet produkcijske kuće „Moonlight“ iz Skopja (Makedonija) dolini Neretve. Svrha posjeta  je bilo snimanje niza dokumentarnih serija na temu poljoprivredne modernizacije.

Snimljen je prilog o projektu „Eko Eko“ kojeg provodi udruga DOBRA iz Metkovića kroz sredstva Europske Komisije, a koji za cilj ima upoznavanje mladog stanovništva s ekološkom poljoprivredom, kroz uzgoj mini eko vrtova, posjet ekološkim nasadima, edukacijske radionice te organizaciju ekološke kampanje.

Posjećen je i ekološki nasad maslina u Desnama, kao jedinstven primjer u Hrvatskoj s matičnjakom maslina od 62 sorte koje su prikupljene od Istre do Dubrovnika  te vinogradi u Komarnoj Modro zelene zadruge iz Metkovića.

Snimljen je prilog o poduzeću Jasenska d.o.o. iz Opuzena, gdje su posjetioci imali priliku upoznati se s pozitivnim  primjerom povlačenja sredstava iz Europske Unije korištenjem IPARD programa, u svrhu modernizacije poslovanja i nabave opreme.

Gosti iz Makedonije su izrazili veliko zadovoljstvo viđenim, te obećali ponovni povratak.

Galerija

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari