Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

30. OBLJETNICA USTROJA 116. BRIGADE HV-a

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 116. brigade HV-a, obilježena i 30. obljetnica bitke za Čepikuće

Objavljeno prije

U utorak je, u sklopu obilježavanja obilježena 30. obljetnice osnutka 116. brigade Hrvatske vojske, obilježena i 30. godišnjica bitke za Čepikuće.

U teškoj bitci za Čepikuće sudjelovali su 1. satnija 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske pod zapovjedništvom Mije Vukušića, a satniji su dodani i pripadnici 4. gardijske brigade, od kojih su dvojica poginula. Čepikuće su bile strateški važno mjesto za obranu hrvatskog juga te ju je JNA zauzela nakon dvomjesečne borbe. Čepikuće su oslobođene munjevitom akcijom 21. svibnja 1992. te je tako otvoren put oslobađanju hrvatskog juga i Dubrovnika.

U Čepikućama su se povodom 30. obljetnice bitke, koju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, okupili pripadnici 116. brigade HV-a, 4. gardijske brigade te rodbina poginulih suboraca. Služena je sveta misa za poginule suborce te im je, uz spomenik u Čepikućama odana počast.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pri povratku u Metković, veterani su zapalili svijeće i položili cvijeće na Spomeniku poginulim braniteljima na Vjetrenom mlinu iznad Bistrine. Spomenik, djelo Metkovca Nikole Vučkovića-Nidže, podignut je na prvoj crti obrane koju agresor nikad nije prešao.

 

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Dubrovačke ulice u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog korektivnog održavanja trafostanice TS METKOVIĆ 20 10(20)/0,4kV isporuka električne energije bit će obustavljena u četvrtak 9. prosinca od  9:00 do 11 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

  • Ulica Dubrovačka (od kućnog broja 41 do kraja ulice)

Napomena:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije