Ostanimo u kontaktu

OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA

U sklopu Dana oca Ante Gabrića predstavljen projekt ‘Afrički trbuščići’

Objavljeno prije

Afrički trbuščići, Kolajna ljubavi 1

U sklopu Dana oca Ante Gabrića, u Osnovnoj školi Stjepana Radića, predsjednica udruge Kolajna ljubavi, Antonija Pejaković, jučer je učenicima i učiteljima predstavila projekt Afrički trbuščići i Sirotište sv. Ante u Tanzaniji.

Pedagoginja Nikolina Vugdelija ukratko je predstavila gošću nakon čega je Antonija Pejaković, uz zanimljive fotografije, predstavila rad udruge Kojalna ljubavi  u Tanzaniji. Učenici i učitelji imali su priliku vidjeti kako je volontiranjem potpomognut nastanak i rad Sirotišta sv. Ante kojeg vode časne sestre sv. Vinka Paulskog i za kojeg su i sami nekoliko puta prikupljali pomoć.

Učenici su pokazali veliko zanimanje za predavanje Antonije Pejaković te su nakon svake slike i priče, putem kojih su saznali kako izgleda jedan dan u sirotištu i koje su obaveze, razonoda, pa čak i hrana djece kroz dan, postavljali pitanja na koja im je Pejaković davala zanimljive odgovore. Istaknula je da je djeci potrebna bilo kakva pomoć, od hrane do odjeće, igračaka, školskog pribora… Objasnila je i da djeca domaću zadaću i ostale školske obaveze uvijek odrađuju savjesno budući da im školski uspjeh može značiti i bjeg iz siromaštva.

Antonija Pejaković se zahvalila na dosadašnjoj pomoći učenika i učitelja OŠ Stjepana Radića Sirotištu, a ravnateljica Božena Nikoletić u znak zahvalnosti poklonila joj je knjigu o ocu Anti Gabriću koja je izdana prije dvije godine povodom njegove 100. obljetnice rođenja.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije