Ostanimo u kontaktu

OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA

U sklopu Dana oca Ante Gabrića predstavljen projekt ‘Afrički trbuščići’

Objavljeno prije

Afrički trbuščići, Kolajna ljubavi 1

U sklopu Dana oca Ante Gabrića, u Osnovnoj školi Stjepana Radića, predsjednica udruge Kolajna ljubavi, Antonija Pejaković, jučer je učenicima i učiteljima predstavila projekt Afrički trbuščići i Sirotište sv. Ante u Tanzaniji.

Pedagoginja Nikolina Vugdelija ukratko je predstavila gošću nakon čega je Antonija Pejaković, uz zanimljive fotografije, predstavila rad udruge Kojalna ljubavi  u Tanzaniji. Učenici i učitelji imali su priliku vidjeti kako je volontiranjem potpomognut nastanak i rad Sirotišta sv. Ante kojeg vode časne sestre sv. Vinka Paulskog i za kojeg su i sami nekoliko puta prikupljali pomoć.

Učenici su pokazali veliko zanimanje za predavanje Antonije Pejaković te su nakon svake slike i priče, putem kojih su saznali kako izgleda jedan dan u sirotištu i koje su obaveze, razonoda, pa čak i hrana djece kroz dan, postavljali pitanja na koja im je Pejaković davala zanimljive odgovore. Istaknula je da je djeci potrebna bilo kakva pomoć, od hrane do odjeće, igračaka, školskog pribora… Objasnila je i da djeca domaću zadaću i ostale školske obaveze uvijek odrađuju savjesno budući da im školski uspjeh može značiti i bjeg iz siromaštva.

Antonija Pejaković se zahvalila na dosadašnjoj pomoći učenika i učitelja OŠ Stjepana Radića Sirotištu, a ravnateljica Božena Nikoletić u znak zahvalnosti poklonila joj je knjigu o ocu Anti Gabriću koja je izdana prije dvije godine povodom njegove 100. obljetnice rođenja.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije