VETERANI 4. GBR

U sjećanje na poginulog suborca položeno cvijeće i upaljene svijeće

Veterani 4. GBR su zajedno sa predstavnicima Udruge branitelja Ploče i obiteljima poginulih, položili cvijeće i zapalili svijeće.

Objavljeno 24. prosinca 2013. u kategorijama: News, Ploče.

DSC_5831

Veterani 4. gardijske brigade – Podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju prisjetili su se 19. obljetnice akcije „ZIMA 94“, jedne od najtežih bitaka u Domovinskom ratu izvedene na planini Dinari u surovim uvjetima.

Sama akcija trajala je u nekoliko etapa od 29. studenog do 24. prosinca 1994. godine. U zadnjoj etapi, hrabri ratnici u napadnoj akciji preko nepristupačnog terena, dubokog snijega i dobro ukopanog neprijatelja postigli su blistavu pobjedu porazivši neprijatelja. Bio je to početak operacija proboja hrvatskih snaga u zaleđe Knina planinom Dinarom koje je završeno akcijom Oluja u kolovozu 1995. godine i oslobođenjem okupiranih dijelova RH.

Tom prilikom veterani 4. gardijske, zajedno sa predstavnicima Udruge branitelja grada Ploča i obitelji poginulih hrvatskih branitelja položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobu poginulog suborca u ovoj akciji pok. Stjepana Dropulića na groblju Laniština u Pločama.

Galerija

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari