Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

METKOVIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO VELIKO SRCE

U samo nekoliko sati građani za Petrinju donirali veliku količinu hrane, higijenskih i drugih potrepština

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Metković je opet pokazao veliko srce, samo u nekoliko sati brojni građani su donirali veliku količinu hrane, higijenskih potrepština te odjeće i deka za unesrećene u potresu Petrinji.

Akcija je to koju su pokrenuli mladi momci iz Metkovića, prikupljajući donacije sinoć po najvećem pljusku ispred Hotela Narona. Akciju provede u koordinaciji s Caritasom Župe sv. Nikole. Također, paralelno, građani su svoje donacije ostavljali i u Butiku Like, humanitarna akcija koju su pokrenuli članovi DVD-a Kula Norinska.

I zaista, u samo nekoliko sati na te dvije lokacije građani Metkovića su nesebično donirali veliku količinu hrane, higijenskih potrepština i svega drugog sto su mislili da može pomoći građanima Petrinje koji su potresu ostali bez svega.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovim putem zahvaljujemo brojnim građanima na donacijama, a posebno Petkoviću (Delta rez), Ivankoviću (Dario servis) te Miljenki (GAZ Benz) koji su pokrili troškove puta ovim nesebičnim momcima.

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja, u nastavku ispod galerije slika pogledajte na kojim lokacijama možete ostaviti svoje donacije.

METKOVIĆ

Udruga ladjarica Metkovke u suradnji s Crvenim križem Metković od srijede, 30. prosinca, kreće s akcijom skupljanja pomoći za gradove Sisak i Petrinju.
Neretva Promet d.o.o. im je velikodušno ponudila besplatan prijevoz.
Higijenske potrepštine i hranu možete donijeti danas (30.12.2020.) pa nadalje u prostorije Crvenog križa u Metkoviću od 08.00-15.00 sati, aod 02.01.2021. u prostor crkve sv. Nikole.
Otvoren je i račun na koji možete uplatiti iznos novca po želji i mogućnosti.
IBAN: HR 1924070001500012658.
Gusarice apeliraju na sve građane i udruge doline Neretve ako su u mogućnosti da se odazovu na ovu humanitarnu akciju, te se unaprijed svima zahvaljuju od srca.
Spisak potrepština i namirnica koje su potrebne:

Spisak osnovnih potrepština

Butik Like, preko puta parkinga robne kuće, akciju provode članovi DVD Kula Norinska.

VID

Udruga HSŠKD NARONA organizira prikupljanje pomoći za potresom pogođene prijatelje s Banovine.

Prikupljat će se osnovne kućne potrepštine a zbirno mjesto je u župnoj dvorani na adresi Ledene Gospe 18 (ispod crkve u Vidu). Priloge mogu donijeti i svi drugi ljudi dobre volje koji imaju mogućnosti odazvati se ovoj humanitarnoj akciji.

Prikupljenu pomoć, čim prije se skupi odvezli bi u Općinu Lekenik (sa kojima imamo Povelju o prijateljstvu i koja se također nalazi na pogođenom području) a oni bi predali najpotrebnijima.

PRUD

MNK Prud i Udruga mladih Prud zajedno prikupljaju pomoć za područja pogođena potresom.

Sve naše prijatelje, sve naše pratitelje, kao i sve naše mještane koji mogu na bilo koji način pomoći bilo hranom, odjećom, dezinficijensima, dekama, vodom, pićem, bilo čime što mislite da može pomoći ljudima iz Petrinje, Siska i ostalih područja pogođenim današnjim i jučerašnjim potresom molimo da u srijedu iza 9 sati ujutro donesu što mogu i koliko mogu od gore navedenog u područnu školu u Prudu, a za više dodatnih informacija se obratite na brojeve 099 759 3500 (Gale) i 095 197 1867 (Gento).

KULA NORINSKA

Akciju provode članovi DVD Kula Norinska, a svoje donacije mještani mogu ostaviti u vatrogasnom domu ili Momićima.

FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Novi termin za podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća je 7. prosinca, priprema prijava već od 30.11.

Objavljeno prije

Na stranicama Fonda objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300, osigurano je čak 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati te je odlučeno da će postupak prijave biti podijeljen na dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati od 30. studenog 2021. od 10 sati do 6. prosinca 2021. u 12 sati, građani će u sustavu ePrijave moći unositi podatke, mijenjati ih, dopunjavati te učitavati potrebnu dokumentaciju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako bi se osigurala stabilnost sustava, 6. prosinca od 12 sati isti neće biti dostupan za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata. Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave, bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije. Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava.

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći na stranici Fonda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije