SVE IDE KA PELJEŠKOM MOSTU

U prosincu zadnji sastanak o povezivanju dubrovačkog kraja

Za tad je predviđen posljednji sastanak predstavnika, Hrvatske, BiH i Europske komisije s konzultantima, a prema nekim izvorima, kao najbolje rješenje i dalje vide Pelješki most.

Objavljeno 29. studenoga 2013. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News.

peljeski-most-1
Konačni zaključak studije predizvodljivosti o najboljem načinu povezivanja dvaju dijelova Hrvatske. Za tad je predviđen posljednji sastanak predstavnika, Hrvatske, BiH i Europske komisije s konzultantima.  Prema nekim izvorima, kao najbolje rješenje i dalje vide Pelješki most.

Most je navodno najmanje rizičan način povezivanja dubrovačkog kraja s ostatkom Hrvatske, a ocijenjen je i najkvalitetnijim. Tunel, trajekt i sve ostale naoko jeftinije opcije francuski su konzultanti ocijenili nepouzdanim i bez svrhe, nije prošao ni skupi koridor kroz Neum, a most najviše odgovara šengenskim kriterijima sigurnosti.

Prema nekim izvorima gradnja bi stajala 285 milijuna eura zajedno s pristupnim cestama, no to još uvijek ne znači da će ga Europska komisija i financirati. Tek sredinom prosinca i tek nakon što se izrade i finalne studije izvodljivosti za koridor i most, pa o tome odluči komisija, znat će se koji je projekt najpogodniji i u kojem će se postotku financirati iz EU fondova, prenosi DubrovnikNet.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari