Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PROJEKT 'UKLJUČIMO STARIJE U NAŠU ZAJEDNICU'

U sklopu projekta Udruge DOBRA pružena pomoć starijima u Metkoviću, Zažablju, Pojezerju i Kuli Norinskoj

Objavljeno prije

Udruga DOBRA -Uključimo starije u našu zajednicu (1)

Udruga DOBRA Metković danas je u hotelu Narona održala konferenciju o projektu Uključimo starije u našu zajednicu.

Projekt se od 1. studenog 2016. do 30. studenog 2017. na području doline Neretve provodi s ciljem smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti starijih osoba kroz provedbu raznih projektnih aktivnosti i razvoj novih i postojećih sadržaja za starije kako bi aktivnije sudjelovali u svakodnevnom životu društva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nositelj programa je Udruga DOBRA u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Metković, Udrugom Otac Ante Gabrić i Gradom Metkovićem, a u iznosu od 127 000 kuna financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izravni korisnici projekta su starije i nemoćne osobe, korisnici programa Pomoć u kući i umirovljenici s područja Metkovića i općina Zažablje, Pojezerje i Kula Norinska, a neizravni korisnici su regionalna i lokalna samouprava, općine i gradovi, udruge i građanske inicijative kao i sami građani.

Voditeljica projekta, Stana Kešina iz Udruge DOBRA, kazala je da je projektim aktivnostima uspostavljen koordinirani sustav pomoći starijima.

– Jedan od najvažnijih rezultata svakako je to što je uspostavljen koordinirani sustav potpore i pomoći starijim osobama kroz model izvanistitucionalnih usluga. To su usluge prijevoza, usluge besplatne pravne pomoći i uveden je novi sadržaj za osobe starije dobi, odnosno, edukativne radionice koje uvijek prati neki zabavni sadržaj – kazala je Kešina.

U sklopu projekta, 50 korisnika je koristilo oko 600 usluga prijevoza. Edukativne radionice za starije osobe održane su u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana života, Dana zdravlja, Dana borbe protiv nasija i Međunarodnog dana starijih osoba.

Održana je i kampanja Ne zaboravimo starije te je oko 50 starijih osoba koristilo besplatno pravno savjetovanje u kojemu je naglasak bio na poznavanju razlike između ugovora o dosmrtnom uzdržavanju i ugovora  o doživotnom uzdržavanju gdje u prvom slučaju davatelj uzdržavanja prima imovinu uzdržavanog u trenutku sklapanja ugovora, a u drugom tek nakon smrti primatelja uzdržavanja.

Zainteresirani pravnu pomoć, u sklopu projekta Uključimo starije u našu zajednicu, mogu zatražiti u Volonterskom centru Dobra svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije