Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom (2 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Dubrovnika te jednoj iz Župe dubrovačke.

Ukupno su zaražene dvije muške i dvije ženske osobe, a dvije imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 47 osoba: 25 iz Dubrovnika, po osam iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Orebića te po jedna iz Blata, Metkovića, Smokvice i Stona.

U posljednja 24 sata obrađena su 44 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 49 016 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 660 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 556 (Dubrovnik 295, Konavle 118, Župa dubrovačka 120, Dubrovačko primorje 15 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega je pet na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na nainvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 948 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 482 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije