Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U ponedjeljak predstavljanje knjige ‘Šest milimetara’ autorice Josipe Pavičić Berardini

Objavljeno prije

Šest milimetara

U Gradskoj knjižnici Metković u ponedjeljak, 13. studenog, u 19 sati Josipa Pavičić Berardini predstavit će svoju knjigu Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj knjizi Šest milimetara.

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život? Koje popratne pojave može očekivati od terapije, kako prilagoditi prehranu? Na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah zarobi, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške, ambasadorica je Europa Donna Hrvatske. Ponosna je majka dva sina.

Na svim svojim promocijama od prodanih knjiga daruje 30% prihoda za aparat za intraoperativno zračenje.

Predstavljanje knjige Šest milimetara osmišljeno je tako da osvijestimo važnost ljubavi prema sebi i samopoštovanje jer bez toga nažalost nema ni zdravlja. Podižemo svijest o važnosti pregleda i samopregleda te bitnosti pravovremene reakcije.

Gradska knjižnica Metković

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije