Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U ponedjeljak predstavljanje knjige ‘Šest milimetara’ autorice Josipe Pavičić Berardini

Objavljeno prije

Šest milimetara

U Gradskoj knjižnici Metković u ponedjeljak, 13. studenog, u 19 sati Josipa Pavičić Berardini predstavit će svoju knjigu Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj knjizi Šest milimetara.

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život? Koje popratne pojave može očekivati od terapije, kako prilagoditi prehranu? Na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah zarobi, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške, ambasadorica je Europa Donna Hrvatske. Ponosna je majka dva sina.

Na svim svojim promocijama od prodanih knjiga daruje 30% prihoda za aparat za intraoperativno zračenje.

Predstavljanje knjige Šest milimetara osmišljeno je tako da osvijestimo važnost ljubavi prema sebi i samopoštovanje jer bez toga nažalost nema ni zdravlja. Podižemo svijest o važnosti pregleda i samopregleda te bitnosti pravovremene reakcije.

Gradska knjižnica Metković

PAZI DA TE NE O’ GREBEN

Koraljko Greben izlaže u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja Rijeka

Objavljeno prije

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u prostoru nekadašnjeg kluba Python, otvorena izložba „Pazi da te ne O’ Greben“ autora Koraljka Grebna, našeg Jelenka Ujdura iz Krvavca.

Uime Muzeja nazočnima se obratila Nikolina Radić Štivić, ravnateljica, o suradnji Muzeja i Udruge za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka govorila je Vana Gović, viša kustosica, a Udrugu za pomoć ovisnicima „Vida” Rijeka predstavila je Greta Grakalić.

O iskustvu stvaranja likovnih radova predstavljenih na izložbi i suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka govorio je autor Koraljko Greben / Jelenko Ujdur, a izložbu je, u ime osnivača, Primorsko-goranske županije otvorila Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Izložba ostaje otvorena do 8. listopada 2021., a može se razgledati od ponedjeljka do subote od 10 do 14 te nedjeljom od 10 do 13 sati.

Više o izložbi, umjetniku, udruzi “Vida” i Građanskom muzejskom vijeću možete doznati na stranicama Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije