Ostanimo u kontaktu

U JEZERU STALA REZIDBA VINOVE LOZE

U poljima Jezero i Jezerac porasla razina vode

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Zbog obilnih kišnih oborina i otapanju snijega u bosansko-hercegovačkim planinama raste vodostaj rijeke Neretve pa su na snazi redovne mjere za obranu od poplava. Na svu sreću, u zaleđu iz akumulacijskih jezera voda se kontrolirano ispušta, a stanovnike Metkovića štiti novi sustav za obranu od poplava.

U četvrtak smo doznali da razina vode u krškim poljima Jezero i Jezerac također raste, zbog čega vinogradari ne mogu nastaviti rezidbu vinove loze, a poznato je da je u krškom polju Jezero najveće dalmatinsko vinogorje s 12-13 milijuna čokota vinove loze.

Najviše je vode, čini se, u istočnom dijelu Jezera kod Kobiljače, a voda dotječe iz vrgoračkih i okolnih gorja. U Jezercu je razina vode također porasla. Iako voda priječi rezidbu, većih posljedica ne bi trebalo biti, a rezidba će se nastaviti nakon otjecanja vode kroz tunel Krotuša  prema Baćinskim jezerima.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Grada Metković objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Objavljeno prije

Obavještavaju se nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Grada Metkovića da će Grad Metković dana 8. ožujka 2021. godine (ponedjeljak) objaviti Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi.

Natječaj će biti otvoren od 8. ožujka 2021. do 7. travnja 2021. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u proračunu za ovu godinu.

Cijeli tekst Javnog natječaja zajedno s potrebnim obrascima biti će objavljen na službenoj stranici Grada Metkovića: www.grad-metkovic.hr  te će isti također biti dostupni u prostorijama Grada Metkovića na adresi: Metković, Stjepana Radića 1.

Napomena:  Stranke NE TREBAJU zahtjevu prilagati Potvrdu o nepostojanju duga prema Gradu Metkoviću, već će Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU po službenoj dužnosti zatražiti istu od Odsjeka za proračun, računovodstvo i financije !!!

Jedinstveni upravni odjel
Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje,
gospodarstvo i fondove EU

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije