Ostanimo u kontaktu

NIJE BILO OBOLJELIH

U Pojezerju zaštićuju vinovu lozu i realiziraju projekte

Objavljeno prije

Na području Dubrovačko-neretvanske županije epidemiološka situacija je povoljna, pa se stanovništvo polako, ali sigurno vraća mnogim zaustavljenim aktivnostima i poslovima. Na području općine Pojezerje, prema riječima načelnika općine Bore Dominikovića, na sreću nije bilo oboljelih stanovnika, što je svakako i rezultat pridržavanja svih mjera koje je donosio Nacionalni stožer Civilne zaštite, ali i općinski čelnici na čelu s načelnikom Dominikovićem.

– Sretni smo što na našem području nije bilo oboljelih. Mislim da su za to zaslužni i naši građani koji su se pridržavali mjera.

Trenutačno ljudi rade u vinogradima jer vinovu lozu od koje živimo treba zaštititi, kao što je i uobičajeno. Što se tiče realizacije općinskih planova i programa, očekujem nastavak na svim projektima kako bi se poboljšali svi uvjeti za život, ali i zbog aktivnosti na revitalizaciji prostora i naselja na području naše općine. Čim se steknu uvjeti izvođači radova nastavit će s realizacijom vodovodnih priključaka u Pozloj Gori gdje je izgrađena vodovodna mreža.

Surađujemo i s brojnim gospodarskim subjektima i institucijama kako bi naši vinogradari pronašli  kvalitetnije modalitete za prodaju grožđa sljedeće jeseni, – ističe Dominiković.

Općina Pojezerje svoj suvremeni razvoj temelji među ostalim i na turizmu, te u proizvodnji zdrave hrane, a na odmorištu Pojezerje (Autocesta) gradit će se još ove godine ugostiteljski objekti, benzinska crpka i drugi objekti za potrebe domaćih i onozemnih turista.

Kad se sagradi nova prometnica Metković – Nova Sela (preko Vida i Pruda), stanovnicima Metkovića trebati će desetak minuta do njihovih kuća i zemljišta.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskojžupaniji u posljednja 24 sata zabilježena su 62 nova slučajeva zaraze koronavirusom (14 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke,  pet iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 29 muških i 33 ženske osobe, a 42 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je 587 aktivnih slučajeva od čega na području od Stona do Konavala njih 527 (Dubrovnik 229, Konavle 209, Župa dubrovačka 72, Ston pet, Dubrovačko Primorje 12).

Izliječene su 33 osobe: 16 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, tri iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Lumbarde i Orebića te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 319 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 44 541 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 43 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1523 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 394 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije