Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

UDRUGA PRIJATELJ

U petak u Gradskom parku paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Objavljeno prije

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, uz pomoć suorganizatora Srednje škole Metković,  pod pokroviteljstvom Grada Metkovićaovog petka, 17. studenog, u 19 sati u Gradskom parku organizira paljenje svijeća povodom Dana sjećanja za žrtve Vukovara pod nazivom Moje svjetlo za moj Vukovar.

Udruga Prijatelj je na svojoj Facebook stranici ovom prigodom napisala:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Bolje je upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu. Dodana vrijednost ovog projekta je što su svijeće koje će se upaliti ovom prilikom, kao i svijeće koje će upaliti građani od Dubrovnika do Gospića napravili naši zaposlenici, osobe s invaliditetom. Zahvaljujući odobrenim nam projektima na državnom nivou jedna od aktivnosti koje provodimo je i reciklaža upotrijebljenih lampiona. Dobar dio parafina upotrijebljen kod izrade ovi lampiona smo dobili procesom recikliranja. I još jedna dodana vrijednost, dio prihoda od prodanih lampiona u suradnji sa udrugama osoba s invaliditetom iz Sinja, Omiša, Trilja i Trogira namijenili smo kao pomoć potrebitim iz Grada Heroja. Dakle, sjetili smo se Vukovara,zaposlili osobe s invaliditetom, zaštitili okoliš i pomogli potrebite. Ali nama nije dosta! Želimo više! – piše Udruga Prijatelj.

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije