Ostanimo u kontaktu

UDRUGA PRIJATELJ

U petak u Gradskom parku paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Objavljeno prije

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, uz pomoć suorganizatora Srednje škole Metković,  pod pokroviteljstvom Grada Metkovićaovog petka, 17. studenog, u 19 sati u Gradskom parku organizira paljenje svijeća povodom Dana sjećanja za žrtve Vukovara pod nazivom Moje svjetlo za moj Vukovar.

Udruga Prijatelj je na svojoj Facebook stranici ovom prigodom napisala:

– Bolje je upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu. Dodana vrijednost ovog projekta je što su svijeće koje će se upaliti ovom prilikom, kao i svijeće koje će upaliti građani od Dubrovnika do Gospića napravili naši zaposlenici, osobe s invaliditetom. Zahvaljujući odobrenim nam projektima na državnom nivou jedna od aktivnosti koje provodimo je i reciklaža upotrijebljenih lampiona. Dobar dio parafina upotrijebljen kod izrade ovi lampiona smo dobili procesom recikliranja. I još jedna dodana vrijednost, dio prihoda od prodanih lampiona u suradnji sa udrugama osoba s invaliditetom iz Sinja, Omiša, Trilja i Trogira namijenili smo kao pomoć potrebitim iz Grada Heroja. Dakle, sjetili smo se Vukovara,zaposlili osobe s invaliditetom, zaštitili okoliš i pomogli potrebite. Ali nama nije dosta! Želimo više! – piše Udruga Prijatelj.

VINOGORJE KOMARNA

Varteksov ‘nesavršeni muškarac’ don Marino Ninčević posjetio Vinariju Terra Madre

Objavljeno prije

U četvrtak je Vinariju Terra Madre u Komarnoj posjetio don Marino Ninčević, 13. Varteksov ‘nesavršeni muškarac’.

Don Marino je svećenik, znanstvenik, pedagog, filozof, teolog, profesor na Sveučilištu u Zagrebu, misionar u Africi… Trenutno u Zambiji gradi đački i studentski dom kako bi se siromašna djeca i mladi mogli školovati. Nedavno je objavio zapaženo znanstveno djelo-knjigu ‘Kognitivna kibernetika – Računska racionalnost misaonih sustava’.

Don Marino je javnosti postao poznat kad ga je modna kuća Varteks izabrala za jednog od svojih manekena, odnosno istaknutih javnih ličnosti koji nastupaju pod egidom ‘nesavršenih muškaraca’.

– Čast nam je da je ovaj ‘nesavršeni muškarac’ posjetio našu savršenu vinariju Terra Madre i da je pristao pozirati s našim vinima, – ističu iz Vinareije Terra Madre.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije