Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA PRIJATELJ

U petak u Gradskom parku paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Objavljeno prije

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Foto: Uosi Prijatelj /Facebook

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, uz pomoć suorganizatora Srednje škole Metković,  pod pokroviteljstvom Grada Metkovićaovog petka, 17. studenog, u 19 sati u Gradskom parku organizira paljenje svijeća povodom Dana sjećanja za žrtve Vukovara pod nazivom Moje svjetlo za moj Vukovar.

Udruga Prijatelj je na svojoj Facebook stranici ovom prigodom napisala:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Bolje je upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu. Dodana vrijednost ovog projekta je što su svijeće koje će se upaliti ovom prilikom, kao i svijeće koje će upaliti građani od Dubrovnika do Gospića napravili naši zaposlenici, osobe s invaliditetom. Zahvaljujući odobrenim nam projektima na državnom nivou jedna od aktivnosti koje provodimo je i reciklaža upotrijebljenih lampiona. Dobar dio parafina upotrijebljen kod izrade ovi lampiona smo dobili procesom recikliranja. I još jedna dodana vrijednost, dio prihoda od prodanih lampiona u suradnji sa udrugama osoba s invaliditetom iz Sinja, Omiša, Trilja i Trogira namijenili smo kao pomoć potrebitim iz Grada Heroja. Dakle, sjetili smo se Vukovara,zaposlili osobe s invaliditetom, zaštitili okoliš i pomogli potrebite. Ali nama nije dosta! Želimo više! – piše Udruga Prijatelj.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije