Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PRIPREME ZA NOVU VATROGASNU SEZONU

U ovogodišnju protupožarnu sezonu ulazimo spremniji i opremljeniji

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo primili su u četvrtak u Palači Ranjina županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića i predsjednika Vatrogasne zajednice zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Iva Franušića.

Tema sastanka je bila tijek priprema za ovogodišnju protupožarnu sezonu na području Dubrovačko-neretvanske županije, a s posebnim osvrtom na obveze Županije i jedinica lokalne samouprave, proizašlim iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini. Tako su Simović i Franušić izvijestili kako će na području Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna biti dodatno zaposleno 225 sezonskih vatrogasaca, a na području otoka Korčule, Mljeta i poluotoka Pelješca bit će ustrojene i Sezonske interventne vatrogasne postrojbe koje će se popuniti domicilnim profesionalnim vatrogascima. Također, istaknuto je kako će, temeljem procjene opasnosti od požara na priobalnom području i potrebe ispomoći, na otok Lastovo biti upućena ispomoć dopunskim snagama – dislokacija vatrogasaca s vatrogasnim vozilom iz kontinentalnog dijela RH, a isto tako izvršit će se i dodatna popuna Interventne vatrogasne postrojbe Dubrovnik profesionalnim vatrogascima s kontinenta. Na posebno ugrožena područja Županije izvršit će se plansko raspoređivanje vozila iz robnih zaliha, u skladu s iskazanim potrebama.

Na sastanku je posebno istaknuto kako će se u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije, jer će vatrogasci naše županije biti opremljeniji za pet novih vatrogasnih vozila, od kojih su tri već isporučena vatrogasnim postrojbama, a dolazak još dva nova vatrogasna vozila očekuje se uskoro. Radi se, naime, o vatrogasnim vozilima koja su nabavljena u okviru Projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ u sklopu  OPKK 2014.-2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također, vatrogasne postrojbe s područja Dubrovačko-neretvanske županije dobile su i šest novih kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, financiranih putem Ministarstva poljoprivrede, iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma, a iz programa ruralnog razvoja RH, M07- Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, Sektor „Zajednički vatrogasni domovi“ (projekt koji se financira s 80 posto iz sredstava Europske unije), započela je izgradnja vatrogasnog doma na Grudi, a u pripremi je i početak izgradnje vatrogasnog doma u Putnikovićima, općina Ston. U općini Kula Norinska u pripremi je početak izgradnje vatrogasnog doma, koji će se financirati u okviru EU-projekta FIRESPILL.

DOČEK 2022. GODINE

Doček Nove godine u Hotelu President Čapljina!

Objavljeno prije

Još uvijek tražite gdje otići za doček Nove godine?

Želite vrhunsku zabavu do jutarnjih sati? Bogati glazbeni program? Neograničenu konzumaciju hrane i pića?

Više ne morate tražiti- imamo ponudu koja se ne odbija! – poručuju iz Hotela President Čapljina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Organizatori su osigurali bogatu večer na kojoj će Vas zabavljati Victoria bend.

Iz ove grupe obećavaju da će napraviti sve da Vam ovaj doček ostane dugo u sjećanju. Glavni cilj ovog novogodišnjeg dočeka je napraviti pravu zabavu s koje će svi gosti otići kući sa širokim osmijehom i nezaboravnim uspomenama – kažu organizatori.

U svečanoj dvorani hotela President dočekat će vas piće i bogat švedski stol s tradicionalnim i modernim jelima i slasticama u neograničenim količinama.

U ponoć otvaramo pjenušac, iza kojeg slijedi bogata tombola.

Cijena dočeka za odrasle je 100,00 KM, a za djecu do 12 godina 50,00 KM.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme-očekujemo Vas!

Rezervacije ili dodatne informacije:

tel: 036/810-110
mail: info@hotel-president.ba
https://www.instagram.com/hotelpresident_capljina/
https://www.facebook.com/hotelpresident.capljina/
https://hotel-president.ba/

Hotel President – Doček Nove 2022 godine

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije