Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NATALITET DOBAR, UČENIKA MANJE

U osnovnim školama u Metkoviću sve manje učenika

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

Prema pokazateljima u Metkoviću je natalitet još uvijek veći od mortaliteta, i svi se nadaju da će tako i ostati još dugi niz godina.

Međutim, sudeći prema broju upisanih učenika u prve razrede dviju osnovnih škola, uključujući i područne, analitičari bi se ipak mogli zapitati kako to da se unatoč pozitivnim brojevima u sustavu nataliteta , u prve razredne odjele upisuje sve manje učenika.

Naime, u novoj školskoj godini u učionice prvih razrednih odjela u OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića, sjest će ukupno 168 učenika ! Ne tako davno u samo jednoj školi upisivalo se približno toliko polaznika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tako je u većoj gradskoj osnovnoj školi u prvi razred upisano 96 učenika, a u školi don Mihovila  Pavlinovića samo 72 učenika, uključujući matičnu i područne škole.

U novoj školskoj godini školu Stjepana Radića pohađat će 883 učenika, a školu don Mihovila Pavlinovića 647, od prvog do osmog razreda.

Ne tako davno OŠ Stjepana Radića pohađalo je više od 1200 učenika, a u školskoj godini 2002./03., školu don Mihovila Pavlinovića pohađalo je 1020 učenika .

Prije nekoliko godina postojale su ideje i ozbiljni planovi za izgradnju novih školskih zgrada za potrebe nastave u jednoj smjeni, ali se vremenom od toga odustalo.

DAN POLICIJE

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska osvojila prvo mjesto na malonogometnom turniru

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Povodom Dana policije na Plitvičkim jezerima odigran je malonogometni turnir na kojem je nastupilo 10 ekipa iz  policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i MUP-a, a u finalu su se susrele Dubrovačko-neretvanska i ekipa MUP-a.

Pobjedu je odnijela ekipa Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rezultatom 2:1 čime je postala peterostruki osvajač policijskog turnira.
Pored osvojenog prvog mjesta za najbolje pojedince turnira proglašen je Josip Stjepanović policijski službenik Policijske postaje Ston.

Pobjednička ekipa se sastojala od 8 policijskih službenika: Mate Ostojić, Ivan Marković, Robert Pijević i Pavo Čančar iz Postaje granične policije Metković, Tomislav Domić iz Policijske postaje Ploče, Boris Pavković i Dragan Volarević iz Interventne jedinice policije, već spomenuti Josip Stjepanović iz Policijske postaje Ston, a vođa ovog uspješnog tima bio je Jurica Volarević policijski službenik Interventne jedinice policije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Samo natjecanje se odigralo kroz kup sistem i repesaž. U polufinalu se igralo s Policijskom upravom ličko-senjskom koju su dobili rezultatom 5:2.
Kroz cijeli turnir ekipa je uz vrhunske nogometne vještine pokazala ustrajnost, požrtvovnost i kolegijalnost što je rezultiralo još jednim pobjedničkim pokalom.

U ime svih djelatnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ovim putem želimo uputiti čestitke kolegama na osvojenom prvom mjestu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije