Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

NATALITET DOBAR, UČENIKA MANJE

U osnovnim školama u Metkoviću sve manje učenika

Objavljeno prije

Foto Ilustracija

Prema pokazateljima u Metkoviću je natalitet još uvijek veći od mortaliteta, i svi se nadaju da će tako i ostati još dugi niz godina.

Međutim, sudeći prema broju upisanih učenika u prve razrede dviju osnovnih škola, uključujući i područne, analitičari bi se ipak mogli zapitati kako to da se unatoč pozitivnim brojevima u sustavu nataliteta , u prve razredne odjele upisuje sve manje učenika.

Naime, u novoj školskoj godini u učionice prvih razrednih odjela u OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića, sjest će ukupno 168 učenika ! Ne tako davno u samo jednoj školi upisivalo se približno toliko polaznika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tako je u većoj gradskoj osnovnoj školi u prvi razred upisano 96 učenika, a u školi don Mihovila  Pavlinovića samo 72 učenika, uključujući matičnu i područne škole.

U novoj školskoj godini školu Stjepana Radića pohađat će 883 učenika, a školu don Mihovila Pavlinovića 647, od prvog do osmog razreda.

Ne tako davno OŠ Stjepana Radića pohađalo je više od 1200 učenika, a u školskoj godini 2002./03., školu don Mihovila Pavlinovića pohađalo je 1020 učenika .

Prije nekoliko godina postojale su ideje i ozbiljni planovi za izgradnju novih školskih zgrada za potrebe nastave u jednoj smjeni, ali se vremenom od toga odustalo.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i savjetnicom Marević na obilježavanju Dana policije

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana policije, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i savjetnicom Žaklinom Marević položio je vijenac i zapalio svijeću ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Dubrovniku.

Počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu odali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih, a molitvu i blagoslov predvodio je policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je uloga milicije u bivšem sistemu bila osjetno drugačija od policije koju danas imamo te kako su svi stanovnici županije zahvalni na tome da je hrvatska policija danas demokratska institucija čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

”Također, treba se prisjetiti ovom prilikom i kako je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi. Danas ova Policijska uprava bilježi značajne pozitivne rezultate svog predanog rada poput brojnih zapljena droga, osiguravanja granice, ali i činjenice da naši sugrađani osjećaju da žive u sigurnoj županiji”, rekao je župan Dobroslavić te se ovom prilikom zahvalio i Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem na ustupljivanju policijskog helikoptera za potrebe cjelogodišnje Hitne helikopterske medicinske službe.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je ovom prilikom kako je policija bila okosnica obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, te kako u miru predstavlja sigurnost za sve građane i posjetitelje.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević čestitao je svim policajkama i policajcima njihov dan napomenuvši kako su mjerilo kvalitete njihova rada naši sugrađani.

”Svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja“, izjavio je Pavličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije