Ostanimo u kontaktu

ZABAVNA STRANA MATEMATIKE

U OŠ Stjepana Radića održana ‘Večer matematike’

Objavljeno prije

Večer matematike, čiji je organizator Hrvatsko matematičko društvo i ove godine je održana u OŠ Stjepana Radića. Sudjelovalo je mnoštvo zainteresiranih roditelja i učenika s ciljem da se matematika približi učenicima, pokaže da je matematika zabavna, ali i da se stvori ugodna atmosfera druženjem kroz igru.

Sudjelovale su učiteljice razredne nastave Sandra Šutalo (koja je ujedno bila i organizatorica ovogodišnje Večeri matematike), Marijana Curić, Nada Šunjić, Marija Volarević, Ivona Vuica, Marija Ketini Hajny, Dajana Marinović, Marijana Kljusurić, Ana Ćužić, Ivana Sršen, Ivana Popović, Sanja Medić, Josipa Đerek, Anđelka Medak, Valentina CrnčevićMaša Petrov te učiteljice matematike Jasna Brnas Katić, Marijana Ilić, Nikolina Jurić i Marijana Odak-Krstičević. 

Igrale su se igre poput Udvostruči, Zmija i ljestve, Do blaga, Opeka do opeke, Eiffelov toranj, Šašavi zapisi, Životinjska vaganja, Potapanje brodova, Kriptologija, Kružni tangram

Na Večeri matematike sudjelovali su i učenici članovi HŠK Metković s voditeljem Slavkom Bakalarom koji su odigrali zanimljivu partiju šaha u kojoj je Mihael Borna Bjeliš odigrao simultanku na 5 ploča s rezultatom 4 pobjede i 1 poraz. 

 

OBILJEŽEN 13. DAN MIMOZA

Županija podržala akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je u akciji obilježavanja 13. Dana mimoza – Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, u sklopu koje je u subotu ispred Sponze organizirana prodaja mimoza i dijeljenje informativnih letaka i brošura.

Cilj ove akcije je osvijestiti što veći broj žena o važnosti i načinima prevencije raka vrata maternice, koji godišnje u Hrvatskoj ugasi više od stotinu života, akcija se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Lige protiv raka Dubrovnik, a nježan cvijet mimoze odabran je kao simbol ženstvenosti, ali i snage i otpornosti, budući da cvijeta unatoč zimi i hladnoći.

Novac prikupljen u ovoj akciji namijenjen je unaprjeđenju onkološke zaštite na našem području i socijalnoj pomoći liječenima od malignih bolesti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije