Ostanimo u kontaktu

UDRUGA VETERANA 4. GARDIJSKE BRIGADE

U OŠ Kula Norinska održano predavanje o Domovinskom ratu

Objavljeno prije

Veterani, OŠ Kula norinska, Foto - Udruga veterana 4. GRB (1)

Na poziv ravnatelja Osnovne škole Kula Norinska, Josipa Šprlje, te predsjednika UVDR ‘1991’ Krvavac, Hrvoje Vučkovića, a u nazočnosti nastavnice Anke Šunjić, Udruga veterana 4.gardijske brigade podružnica Dubrovačko neretvanske županije, u sklopu sata povijesti, upriličila je predavanje o Domovinskom ratu.

Svrha predavanja bila je upoznati učenike sedmih i osmih razreda ove škole o ratnim događanjima na području Južnog bojišta s težištem na 1991. i 1992. godinu. Učenici su upoznati s pripremama i ustrojavanju postrojbi u Dolini Neretve, prvim borbenim djelovanjima te zaustavljanju agresorske JNA i paravojnih formacija na crti Bistrina-Hutovo te sljedu oslobodilačkih operacija u oslobađanju Juga hrvatske čija je 25 godišnjica obilježena u desetom mjesecu ove godine u Dubrovniku.

Osvrt je bio na doprinosu domicilne 116.brigade HV-a te na posebnom doprinosu gardijskih brigada koje su predvodile oslobodilačke operacije, prije svega 4. GBR i 1. GBR.

Ukazano je na posebno težak put 4. GBR te na pojedine događaje u kojima je ova brigada imala presudnu ulogu, naravno, ne umanjujući ulogu ostalih gardijskih i pričuvnih postrojbi koje su dale svoj maksimalni doprinos u ovim operacijama.

Po završenom predavanju učenici su postavljali pitanja, na koje smo, nadamo se, adekvatno odgovorili.

Moramo napomenuti da je ozračje i ambijent u kojem smo boravili i održali predavanje, bio dostojanstven te se ovim putem zahvaljujemo već navedenom osoblju škole, kao i navedene udruge.

Naša Udruga i dalje će nastaviti održavati predavanja na teme iz područja Domovinskog rata na pozive nastavnika, profesora i ravnatelja škola iz Doline Neretve, a i šire.

Udruga veterana 4.gardijske brigade
Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije