Ostanimo u kontaktu

OBRAZOVANJEM DO BOLJIH USLUGA

U organizaciji Udruge DOBRA sedamnaest njegovateljica za starije i nemoćne osobe spremno za tržište rada

Objavljeno prije

Dodjela diploma njegovateljicama starijih i nemoćnih osoba

Foto Radio Delta

U organizaciji Udruge DOBRA zajedno s partnerskim organizacijama Pučkim otvorenim učilištem Petar Zrinski iz Zagreba i Centrom za socijalnu skrb Metković, te suradnicima Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Obiteljskim domom za starije i nemoćne osobe Ivana iz Ploča u zgradi GKS-a u Metkoviću, jučer je održana svečana dodjela diploma za 17 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih osoba.

Svečanu dodjelu diplome je uime Udruge DOBRA otvorila voditeljica programa Simona Pavlović. Diplome su sudionicima uručili ravnatelj POU Petar Zrinski, Vitomir Tafra, te voditeljice edukacije i praktičnog dijela nastave dr. Nikolina Bukvić Mateljak, sestra Marija Cvitanović i ravnateljica Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Vjekoslava Soldo.

Ovo je već druga godina provođenja aktivnosti trogodišnjeg programa “Obrazovanjem do boljih usluga”, koji za cilj ima stručno osposobljavanje skupine žena starijih od 40 godina, u svrhu podrške pri zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta na ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Do kraja implementacije programa 2017. planira se prekvalifikacija ukupno 49 žena.

Nositelj programa je Udruga DOBRA dok su partneri PUO Petar Zrinski Zagreb i Centar za socijalnu skrb Metković. Suradnici na području Metkovića su Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju i na području Ploča Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe Ivana. Program je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije