Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

OBRAZOVANJEM DO BOLJIH USLUGA

U organizaciji Udruge DOBRA sedamnaest njegovateljica za starije i nemoćne osobe spremno za tržište rada

Objavljeno prije

Dodjela diploma njegovateljicama starijih i nemoćnih osoba

Foto Radio Delta

U organizaciji Udruge DOBRA zajedno s partnerskim organizacijama Pučkim otvorenim učilištem Petar Zrinski iz Zagreba i Centrom za socijalnu skrb Metković, te suradnicima Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Obiteljskim domom za starije i nemoćne osobe Ivana iz Ploča u zgradi GKS-a u Metkoviću, jučer je održana svečana dodjela diploma za 17 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih osoba.

Svečanu dodjelu diplome je uime Udruge DOBRA otvorila voditeljica programa Simona Pavlović. Diplome su sudionicima uručili ravnatelj POU Petar Zrinski, Vitomir Tafra, te voditeljice edukacije i praktičnog dijela nastave dr. Nikolina Bukvić Mateljak, sestra Marija Cvitanović i ravnateljica Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Vjekoslava Soldo.

Ovo je već druga godina provođenja aktivnosti trogodišnjeg programa “Obrazovanjem do boljih usluga”, koji za cilj ima stručno osposobljavanje skupine žena starijih od 40 godina, u svrhu podrške pri zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta na ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Do kraja implementacije programa 2017. planira se prekvalifikacija ukupno 49 žena.

Nositelj programa je Udruga DOBRA dok su partneri PUO Petar Zrinski Zagreb i Centar za socijalnu skrb Metković. Suradnici na području Metkovića su Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju i na području Ploča Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe Ivana. Program je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije