Ostanimo u kontaktu

TRAGEDIJA U HE PLAT

U odvodnom tunelu hidroelektrane pronađeno tijelo Davora Pozniaka

Objavljeno prije

U jednoj sporednoj cijevi odvodnog tunela HE Plat pronađeno je danas poslijepodne oko 18 sati beživotno tijelo Davora Pozniaka (33) preostalog nestalog djelatnika hidroelektrane koji je stradao u strašnoj tragediji koja se dogodila nakon izbijanja požara u postrojenju. Četiri dana prošla su od katastrofe u kojoj su stradali i Ivica Zvrko koji je danas pokopan u Pridvorju, te Mato Maškarić koji će sutra biti pokopan u Smokovljanima. Ogromna tuga nadvila se nad hrvatski jug, nema čovjeka koji nije ganut tragičnim krajem i sudbinom trojice mladih djelatnika Hidroelektrane u Platu.

Današnji dan potrage nije slučajno nazvan Danom D, kada se veoma intenzivno, jer su i vremenske prilike to dozvoljavale, organizirala potraga iz zraka, s kopna i mora, dok su brojni ronioci provjeravali podmorje. Danas se ponovno želio prekontrolirati i svaki metar odvodnog tunela koji je, zbog sumnje da bi tu moglo biti tijelo, u potpunosti isušen, a u jednoj sporednoj cijevi se potom i pronašlo tijelo posljednjeg tragično stradalog djelatnika HE Plat.

– Kanal je već u cijelosti bio preronjen, ali je bilo potrebno spustiti razinu vode i u sporednim cijevima kako bi roniocima bio omogućen ulazak u njih. To je i učinjeno, a u jednoj je pronađeno tijelo tragično stradalog – izjavio je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivo Pavličević za HTV.

Pronalaskom trećeg tijela stradalog djelatnika HE Plat, 33-godišnjeg Davora Pozniaka završena je potraga u koju su protekla četiri dana bile uključene brojne službe, pripadnici policije, vatrogasaca, obalne straže, GSS-a, ronioci, brojni mještani i prijatelji nestalog Pozniaka.

Piše: DubrovnikNet

U ŽUPANIJI FUNKCIONIRA SUSTAV ZAŠTITE ŽRTAVA NASILJA U OBITELJI

Dubrovačko-neretvanska županija reagirala na grube neistine o projektu Sigurne kuće

Objavljeno prije

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u emisiji ”Jedan na jedan” Dubrovačke televizije 21. siječnja izrekla gradska vijećnica Grada Dubrovnika iz redova SDP-a gđa Tatjana Šimac Bonačić, a koja izjava sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji, želimo naglasiti da je to bezočna neistina te još jednom ponoviti za javnost činjenice:

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenog 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama. Vrijednost prijavljenog projekta je 11.700.000,00 kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju.

Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.

Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije