Ostanimo u kontaktu

OHRABRUJUĆI TURISTIČKI REZULTATI

U neretvanskom priobalju odmara se više od 2000 gostiju

Objavljeno prije

Na području Turističke zajednice Općine Slivno prošle noći boravilo je 2216 gostiju. Prema broju na prvom mjestu su Poljaci , slijede državljani češke Republike, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

U Kleku, Komarnoj, Dubokoj i Blacama ima više od 3000 postelja, u kućama, i manjim hotelima, pa je razvidno da sve postelje nisu zauzete.

Rezultati od prvog srpnja do danas su daleko bolji nego prošle godine, ali su još uvijek daleko od onih ostvarenih 2019.godine.

Domaći iznajmljivači, ugostitelji, trgovci i turistički radnici trude se svojim gostima osigurati sve uvjete za dobar odmor i ugodan boravak.

Zbog poznatih razloga neke tradicionalne manifestacije, poput gastronomskih još nisu realizirane, ali postoji mogućnost da će se održati.

Kvaliteta mora je na visokoj razini, a gosti – prijatelji umjetnosti u Kleku u Galeriji Stećak mogu razgledati izložbu slika Emila Bobanovića-Čolića na temu ‘Ptice’.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije