Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

ANTIČKA NARONA U 3D-u

U model dodane vile i kazalište, trebao bi biti gotov u tri godine

Objavljeno prije

01.napravljen 3D modeli_narona

U tijeku je izrada 3D modela antičke Narone na kojoj rade Stjepan Ujdur i Ivan Popić iz Opuzena.

U 3D modelu je završeno kazalište i tri vile u kojima su stanovali vojni i civilni upravitelji Narone. Njihove modele možete pogledati u fotogaleriji dok kazalište detaljnije možete proučiti na poveznici VT 360 PAN modela. Nema materijalnih niti pisanih tragova da su vile i kazalište bili na ovim mjestima, pa su moguće naknadne  promjene pozicija. Kod izrade 3D  modela poštuje se  Vitruvijeva preporuka za izradu rimskih  građevina.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Za same radove na 3D modelu, Stjepan Ujdur kaže da bi mogli biti gotovi za dvije do tri godine.

– Moram priznati sporo ide, jer je jedno računalo crklo, a ovo moje radi sa 70 % kapaciteta, neće se napraviti za godinu, ali hoće za dvije-tri.  Autori 3D modela i rendiranja snimaka i VT 360 PAN-a su moja malenkost i Ivan Popić. Obojica smo iz Opuzena. Sada nam se je priključio i jedan naš lokalni slikar iz Opuzena Svetko Šutić za konzultacije oko boja za izrade teksatura za 3D modele – kazao je Ujdur.

RENT-A-CAR M 740

Nakon izrade vila i kazališta, sljedi rad na insulama, zgradama u kojima su živjeli obični smrtnici.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije