Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPA VIDONJE

U Mliništu obilježen blagdan Presvetog Srca Isusova i Prečistog Srca Marijina

Objavljeno prije

 

Župa Vidonje - Foto - Splitsko-makarska nadbiskupija (2)

Vjernici župe Vidonje koji ove godine proslavljaju 50 godina od izgradnje crkve Presvetog Srca Isusova i Prečistog Srca Marijina u Mliništu, proslavili su patron župe u nedjelju 10. lipnja. Svečanu misu kojoj je prethodila procesija sa kipom Presvetog Srca Isusova i Marijina, u koncelebraciji župnika don Mladena Margete, predvodio je dr. don Mladen Parlov, profesor na KBF-u u Splitu i glavni urednik teološkog časopisa ‘Crkva u svijetu’.

Osvrnuvši se u propovijedi na povijest župe, te današnje stanje u Hrvatskoj, don Mladen je pozvao vjernike da u svim nejasnoćama, neizvjesnostima, teškoćama i razočaranjima nađu utočište u Srcu Isusovu i Marijinu, prepunim ljubavi za svakog čovjeka. ‘Svatko ima slobodnu volju i u svoje srce može puštati i Božje i đavolsko, i ponekad nije lako razlučiti što je od Boga, a što od đavla. Otvoreno srce pušta svašta u sebe, zato bi trebali na neki način bdjeti nad svojim srcem, osobito nad svojim očima. Naša srca su malena, izranjena, a Srca Isusa i Marije, prepuna ljubavi, žele tu ljubav pretočiti u naša srca’, naglasio je don Mladen. Mladima je skrenuo pozornost da na svojim kompjutorima i mobitelima biraju ono što će ih izgraditi, povećati, a ne suziti srce. ‘Ako te politika zanemarila, ako te kultura zanemarila, ako te gospodarstvo zanemarilo, ima Srce koje kuca za te, ima Srce koje kaže – Gle, gle ovo Srce, meni je stalo do tebe – ja te volim’. Pozvao je vjernike da, po uzoru na sv. Ivana Pavla II. i Majku Tereziju, svoja srca prošire za bar još jednu osobu, moleći Isusov zagovor – Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po srcu svome

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku slavlja župnik don Mladen zahvalio je svima koji su pridonijeli ovom slavlju, napose predvoditelju misnog slavlja, koji je, kako je rekao, svojim poticajnim riječima dotakao bar neka srca, te pozvao vjernike da se svakodnevno pomalo obraćaju, kako bi jednom sigurno susreli Isusa i Mariju u Kraljevstvu Božjem.

Tekst/Foto: Antonija Menalo / Splitsko-makarska nadbiskupija

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije