Ostanimo u kontaktu

ZAPOČEO ŠTRAJK PROSVJETNIH RADNIKA

U metkovskim osnovnim školama štrajka preko 50 posto prosvjetara

Objavljeno prije

Školske klupe

Razgovarali smo sa ravnateljicama OŠ Stjepan Radić i OŠ Mihovil Pavlinović te vam prenosimo stanje iz prve smjene. Ravnateljica OŠ Stjepan Radić Božena Nikoletić rekla nam je da je štrajkalo oko 80 posto djelatnika koji direktno sudjeluju u obrazovnom postupku, a od ukupnog broja radnika nešto oko 51 posto. Od 13 učitelja štrajkalo je njih 9, a od 23 nastavnika u štrajku bilo njih 14. Za svu djecu koja su došla u prvu smjenu organizirana je pedagoška nastava u vremenu od tri skraćena školska sata, te su sva djeca poslije toga puštena kućama. Također je sa školskim prijevoznikom organiziran raniji prijevoz, kako bi djeca putnici sigurno stigla svojim kućama. Nije bilo nikakvih problema i sva su djeca bila kvalitetno pedagoški pokrivena.

U OŠ Mihovil Pavlinović od ravnateljice Žane Dodig saznali smo da je odaziv učitelja i nastavnika koji sudjeluju u štrajku bio nešto veći od 50 posto, te da su održana tri sata nastave. Također nije bilo nikakvih problema, i da su sva djeca bila kvalitetno zbrinuta. Odaziv na štrajk u postotcima je bio manji nego u OŠ Stjepan Radić. Ravnateljica Dodig, po povratnim informacijama od djelatnika koji sudjeluju u procesu obrazovanja, najavljuje  da bi nastava u ponedjeljak trebala biti održana u cijelosti.

Ako bude bilo kakvih novosti bit ćete pravovaljano informirani na stranicama Metkovic NEWs-a.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije