Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

30. OBLJETNICA OSNIVANJA A SATNIJE ZNG-a

U Metkoviću svečano otkrivena ploča Šetališta A satnije ZNG-a

Objavljeno prije

Šetalište na Unki imenovano je Šetalištem ‘A’ satnije Zbora narodne garde Metković. Ploču s imenom svečano je otkrila Biljana Žderić, sestra Renata Čovića, prvoga poginuloga pripadnika postrojbe, uz nazočnost gradonačelnika Dalibora Milana, zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, pročelnika Jedinstvenoga upravnoga odjela Grada Metkovića Ivice Popovića, pripadnika veterana ‘A’ satnije ZNG-a Metković te veterana 4. gardijske brigade.

Podsjetimo, ‘A’ satnija ZNG-a Metković bila je prva ustrojena postrojba HV-a u dolini Neretve i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Postrojba je bila okosnica buduće 116. brigade HV-a, a imala je ogroman doprinos u obrani RH, posebice hrvatskoga juga. Kroz postrojbu je prošlo oko 200 pripadnika, više desetaka ih je ranjeno, a poginulo je njih četvero – Renato Čović, Eugen Erjauc, Mario Nikolić- Kiš i Stjepan Dropulić.

– A satnija ZNG Metković osnovana je 1. lipnja 1991. u vojarni nekadašnjeg objekta “Betona” u Industrijskoj ulici. Prvo ‘vatreno krštenje’ bila je akcija Male bare, gdje je postrojba, mogu reći, odigrala presudnu ulogu. Nakon toga je slijedilo južno bojište, Čepikuće, Slano, Ston, Dubrovnik, pa Neum i Stolac, da bi 1993. završila u sastavu 4. gardijske brigade gdje joj je mjesto bilo od prvoga dana. Nakon toga su uslijedile operacije Maslenica, Oluja i Južni potez, – kazao je jedan od zapovjednika ‘A’ satnije ZNG-a Metković Dane Rendulić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Podsjetimo, odluku o imenovanju šetališta na Unki ‘Šetalištem ‘A’ satnije ZNG-a Metković donijelo je Gradsko vijeće Grada Metkovića, a na prijedlog gradonačelnika Dalibora Milana.

– U čast svim braniteljima koji su činili postrojbu, predložio sam Gradskome vijeću Grada Metkovića da se šetalište od Lučkoga mosta prema prostorijama VK Neretvanski gusar nazove imenom postrojbe i iznimno sam sretan što je taj prijedlog prihvaćen. Neka nas ploča s imenom postrojbe svakodnevno podsjeti na trenutke Domovinskoga rata, na naše branitelje, naše poginule branitelje, njihove obitelji te veliki doprinos koji su dali u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Ovim putem želim još jednom čestitati 30. obljetnicu od osnutka ‘A’ satnije ZNG-a Metković i podsjetiti sve naše branitelje da su im moja vrata uvijek otvorena, – kazao je gradonačelnik Milan.

Kao dio programa obilježavanja 30. obljetnice od osnutka ‘A’ satnije ZNG-a Metković, poslije svečanoga otkrivanja ploče s imenom, održan je i mimohod s velikom hrvatskom zastavom u kojem su sudjelovali i članovi Gradske glazbe te Biciklističkoga kluba Relaks, a nakon čega su položeni vijenci i zapaljen svijeće pred Spomenikom poginulim braniteljima iz Domovinskoga rata na Trgu kralja Tomislava. Svečanost obilježavanja 30. obljetnice od ustroja ‘A’ satnije ZNG-a Metković nastavlja se turnirom u boćanju koji će danas biti održan u Vidu.

DOČEK 2022. GODINE

Doček Nove godine u Hotelu President Čapljina!

Objavljeno prije

Još uvijek tražite gdje otići za doček Nove godine?

Želite vrhunsku zabavu do jutarnjih sati? Bogati glazbeni program? Neograničenu konzumaciju hrane i pića?

Više ne morate tražiti- imamo ponudu koja se ne odbija! – poručuju iz Hotela President Čapljina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Organizatori su osigurali bogatu večer na kojoj će Vas zabavljati Victoria bend.

Iz ove grupe obećavaju da će napraviti sve da Vam ovaj doček ostane dugo u sjećanju. Glavni cilj ovog novogodišnjeg dočeka je napraviti pravu zabavu s koje će svi gosti otići kući sa širokim osmijehom i nezaboravnim uspomenama – kažu organizatori.

U svečanoj dvorani hotela President dočekat će vas piće i bogat švedski stol s tradicionalnim i modernim jelima i slasticama u neograničenim količinama.

U ponoć otvaramo pjenušac, iza kojeg slijedi bogata tombola.

Cijena dočeka za odrasle je 100,00 KM, a za djecu do 12 godina 50,00 KM.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme-očekujemo Vas!

Rezervacije ili dodatne informacije:

tel: 036/810-110
mail: info@hotel-president.ba
https://www.instagram.com/hotelpresident_capljina/
https://www.facebook.com/hotelpresident.capljina/
https://hotel-president.ba/

Hotel President – Doček Nove 2022 godine

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije