Ostanimo u kontaktu

GRADSKA UPRAVA IMA VIZIJU

U Metkoviću se gradi, ali treba pripaziti i na koronu

Objavljeno prije

Unatoč pandemiji u prošlosti i nekim novim spoznajama, pa i „narančastoj“ oznaci hrvatskoga priobalja, u Metkoviću se nastavlja raditi i graditi za boljitak svih njegovih stanovnika.

Možda je najava izradbe novog urbanističkog plana uređenja prigradskog naselja Vid za neke nevažna, ali mislimo da je jedna od najvažnijih kad su u pitanju ostanak ljudi u Vidu i rješavanje njihovih egzistencijalnih pitanja , kao što je stambena izgradnja. Svi znamo da je prostor Vida zaštićeno arheološko područje i da se ne može graditi bez dopusnica resornih zavoda ili ministarstava.

Grad Metković i njegov gradonačelnik Milan, odlučili su omogućiti stanovnicima Vida dobivanje parcela za izgradnju vlastitih domova, s tim da će se poštovati sva moguća procedura. Gradi se i u Prudu, uređuje se odlagalište otpada Dubravica, radi se na dionicama vodovoda i kanalizacije u sklopu projekta „Aglomeracija Metković“, završena je prometnica na južnom ulazu u Metković, radi se na periferiji i pišu projekti za nova rješenja komunalnih pitanja.

Među važnim pitanjima svakako je „gužva“ na Međunarodnom graničnom prijelazu Gabela Polje. Mještani i s jedne i druge strane granice ne mogu iz svojih dvorišta na glavnu prometnicu u Hercegovačkoj ,pa ni oni u Marulićevoj. Mještani su uputili apel nadležnima iz bojazni za svoje i živote svoje djece. Ne znamo neke posebne detalje,  ali znamo da je na tom području opći kaos tijekom većeg dijela dana.

I Metković želi razvijati turizam, to je razvidno. Međutim, ako autobusi za Međugorje prometuju ulicom Put Narone prema Vidu i dalje, postavlja se pitanje koliko je turista zastalo u Metkoviću ili u Vidu ?

Vratimo se lokalnim stanjima. Lijepa je spoznaja da je prošle godine Grad Metković uprihodio 62 milijuna kuna, i utrošio za 2,5 milijuna kuna manje sredstava.

Još je važnija informacija da su gradska poduzeća i ustanove radile bez minusa.

Naši poljoprivrednici rade i zalijevaju noću, rade teško i odgovorno da bi tržištu omogućili dovoljno voća i povrća.

Opada i broj oboljelih od COVID-a , ali u Županiji raste.  Mnogi proturječe mjerama i pronose teorije zavjere. To je njihovo pravo, kao što je pravo drugih da zaštite sebe i druge.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije