Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

U Metkoviću počinje s radom izdvojena COVID-19 ordinacija

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Po naputcima Ministarstva Zdravstva, da se osiguraju posebno izdvojene ordinacije za trijažni pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus, Dom zdravlja Metković u najkraćem roku je uredio i radno organizirao potreban prostor za početak rada. Ordinacija se nalazi na lokaciji pomoćne zgrade Doma zdravlja Metković u ulici Ante Starčevića 12 (iza DM-trgovine) te počinje sa radom u petak 20.ožujka 2020.godine u 24-satnom dežurstvu.

U ordinaciji će po rasporedu dežurati timovi obiteljske medicine. Budući da je Ministarstvo Zdravstva izdalo naputak o mobilizaciji zdravstvenog osoblja u navedenoj će ambulanti dežurati i ostali zdravstveni djelatnici zaposleni u Domu zdravlja.

Molimo pacijente da se strogo pridržavaju već navedenih preventivnih mjera i naputaka te ukoliko imaju sumnju na COVID-19 da nikako ne idu u prostorije Doma zdravlja ili na Hitnu medicinsku pomoć. I dalje preporučamo iz svoga doma nazvati epidemiologa (098/243-454) ili novoformiranu ordinaciju (020/800-071).

Apeliramo na sve rizične skupine, kronične bolesnike te osobe starije od 65 godina da se telefonski posavjetuju sa obiteljskim liječnikom prije dolaska u ordinaciju Doma zdravlja.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Važna obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika

Objavljeno prije

Župa sv. Ilije Metković objavila je obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Vijest prenosimo u cijelosti.

Poštovani roditelji!

Drago nam je da je vaše dijete upisano među ovogodišnje kandidate za Prvu ispovijed i Prvu svetu pričest. Na taj način svjedočite o važnosti duhovnog rasta i izgradnje svoga djeteta u povezanosti s Isusom Kristom u njegovoj Crkvi.

Zbog izvanrednog stanja uzrokovanog opasnošću zaraze koronavirusom, u većini župa slavlje Prve svete pričesti nije se moglo održati u redovito vrijeme. Budući da su ublažene mjere donesene protiv širenja zaraze koronavirusom te je ponovno omogućeno javno slavljenje misa s narodom u crkvama, pokazala se prilika da ponovno razmotrimo mogućnost slavlja Prve svete pričesti u našoj župi.

Ovime vas molimo da svojim potpisom potvrdite želju i dadnete svoj pristanak da vaše dijete, u sadašnjim okolnostima, pristupi Prvoj ispovijedi i Prvoj svetoj pričesti. Također svojim potpisom jamčite da ćete se pridržavati propisanih mjera za ta slavlja.

Molimo Vas da ovaj dopis što prije vratite župniku. Ovisno o vašoj odluci, izvijestit ćemo Vas o daljnjem postupku priprave i održavanja slavlja.

Obrazac suglasnosti za roditelje

U utorak, 26. svibnja, nakon večernje sv. mise i pobožnosti sv. Anti bit se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika u crkvi sv. Ilije!

Fra Ante Bilokapić, župnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije