Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

U Metkoviću organizirano treće masovno cijepljenje

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković već treći vikend provodi masovno cijepljenje na posebno organiziranom punktu. Cijepljenje se provodi po svim standardima kvalitete i velikom organizacijom uključujući pomoć i podršku epidemiološke službe Metković.

Naručivanje na cijepljenje provodi se isključivo kod liječnika obiteljske medicine koji sukladno pristiglim dozama cjepiva poziva prijavljene pacijente na određeni termin.

Cijepljenje na posebno organiziranim punktovima u Metkoviću i Opuzenu prolazi bez ikakvih poteškoća i odbijanja. Do sada se na punktovima procijepilo sa Pfizer BionTech i AstraZeneca cijepivom ukupno 900 osoba prvom dozom cjepiva. Moramo naglasiti da se u ordinacijama liječnika obiteljske medicine također cijepe pacijenti sa cjepivom kada dođe u manjoj količini u kojima se jednako koriste i Pfizerova, AstraZenecina i Modernina cjepiva.

Danas se na punktu u sportskoj dvorani u Metkoviću tražila doza više, bilo je jako malo odustajanja i nadamo se da će nam tako i ostati. Strah kod ljudi postoji i to je neminovno ali uz stručno i profesionalno osoblje svi strahovi se prebrode. Svakako su dobrobiti puno veće nego samo odbijanje te mi kao zdravstvene organizacije želimo pridonijeti u što bržem izlasku iz “novog normalnog” i zaštiti našeg pučanstva.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije