Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'ISPOD MOSTA'

U Metkoviću održani tradicionalni Skokovi u Neretvu

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

U organizaciji Udruge ‘Ispod mosta’ u subotu su u Metkoviću održani 17. Skokovi u Neretvu. Tradicionalno natjecanje održano je pod epidemiološkim mjerama, a privuklo je brojnu publiku.

Ovogodišnje Skokove u Neretvu otvorio je gradonačelnik Dalibor Milan, a uz skokove za mladež s male skakaonice, skokove s velike skakaonice te skokove s mosta, održana je i utrka za pršut.

U skokovima za mladež s male skakaonice prvo mjesto, zlatnu medalju, pehar i prigodni poklon osvojio je Bero Kljusurić. Srebrenu medalju osvojio je Josip Prović, a brončanu Ivan Borna Ćelić. Medalje i nagrade im je dodijelio gradonačelnik Milan.

U skokovima s velike skakaonice prvo mjesto, zlatnu medalju, pehar i novčanu nagradu od 500 kn osvojio je Jure Pavić, srebrenu medalju, pehar te novčanu nagradu od 300 kn osvojio je Ivan Veraja, a brončanu medalju, pehar i novčanu nagradu od 200 kn osvojio je Bernard Marušić. Medalje i nagrade dodijelio im je Leo Perdeda.

U skokovima s mosta pobijedio je Bernard Marušić te osvojio zlatnu medalju, novčanu nagradu od 500 kn te prigodne poklone. Srebrenu medalju, novčanu nagradu od 300 kn i prigodan poklon osvojio je Ivan Veraja, a Ante Pehar je osvojio treće mjesto, brončanu medalju, novčanu nagradu od 200 kn i prigodan poklon. Medalje i nagrade dodijelio im je Šime Manenica.

U utrci za pršut pobijedio je Antonio Barušić, a medalju i nagradu dodijelio mu je Mladen Jakić.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije