Ostanimo u kontaktu

OŠ STJEPANA RADIĆA

U Metkoviću održan III. Međudržavni susret hrvatske književnosti

Objavljeno prije

Foto: Tomislav Tomić / Metković NEWS

U organizaciji Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika od 10. do 12. svibnja održan je III. Međudržavni susret hrvatske književnosti (Dubrovnik-Neretva, Hum-Hercegovina, Boka kotorska, Molise). Susret je obilježen kroz različite aktivnosti u Mostaru i Metkoviću. Susret u Metkoviću održan je u subotu, 11. svibnja u Osnovnoj školi Stjepana Radića.

Iz Molisea su na Susretu sudjelovali: Antonio Sammartino, Antonio Piccoli i Leopoldo Lalli; iz Boke kotorske: Adrijan Vuksanović, Zvonimir Deković, Dijana Sindik i Maja Grgurović; s područja Dubrovnik-Neretva Hrvoje Barbir, Enerika Bijać, Ljubo Krmek, Stjepan Sešelj, Josip Škerlj i Domagoj Vidović; s područja Hum-Hercegovina fra Miljenko Stojić, Mile Pešorda, Šimun Musa, Srećko Marijanović, Marina Kljajo-Radić, fra Vendelin Karačić, Ružica Soldo, Zdravko Kordić, Anita Martinac, Antun Lučić i Pero Pavlović.

Tako je prisutne u Metkoviću pozdravio Stjepan Šešelj koji je naglasio kako u mjestima njihovih susreta govori o književnicima koji su živjeli i djelovali u tim mjestima, pa je okupljenima pričao o Ivanu Slamnigu, Vladimiru Pavloviću i Stojanu Vučićeviću. Antonio Sammartino, Antonio Piccoli i Leopoldo Lalli  iz Molisea su potom predstavili svoju poeziju na moliškohrvatskom dijalektu, dok je Mile Pešorda govorio o svojoj knjizi, zbirci kolumni Sloboda – mir meju namiAnita Martinac iz Mostara emotivno je recitirala svoje dvije pjesme domoljubne tematike, a posebno se izdvaja pjesma Vojnik u srcu koja je 2015. godine proglašena najljepšom domoljubnom pjesmom. Adrijan Vuksanović i Zvonimir Deković iz Boke kotorske su se posljednji predstavili publici svojom poezijom, tj. govoreći o hrvatskoj baštini u Crnoj Gori. Kako je susret izgledao pogledajte u našoj galeriji:

VELIKI POŽAR KOD STONA

U pomoć došao i kanader

Objavljeno prije

Požar kraj Stona gase DVD Ston, JVP Dubrovačko primorje i DVD Slano. Prema riječima županijskog zapovjednika Stjepana Simovića gori velika površina borove šume na Kobašu.

– Sve snage su na terenu, stigao je kanader i air tractor. Svi vatrogasci koji su u blizini dolaze gasiti požar jer će biti puno posla, velika je površina, a teren nepristupačan – kazao je Simović.

Kako saznaje Dubrovački dnevnik iz neslužbenih izvora, požar je izbio uslijed nespretnog paljenja korova mještana u blizini uvale Marčuleti.

Ovo je drugi požar koji je izbio tijekom današnjeg dana. Jutros je oko 10 sati planuo platan u Trstenom, a požar je također uzrokovalo neoprezno paljenje korova mještana.

Foto: FB Vatrogasci – Oni su naši heroji

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije