Ostanimo u kontaktu

PRAVILNA BRIGA O ŽIVOTINJAMA VAŽNA ZA ZAJEDNICU

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan zaštite životinja

Objavljeno prije

Međunarodni dan zaštite životinja, Buddy, Zaklada Kajo Dadić (2)

U organizaciji Udruge prijatelja životinja Buddy Ploče danas je  pored Gradskog parka u Metkoviću obilježen Međunarodni dan zaštite životinja.

Na druženju su, uz volontere udruge i predstavnice Zaklade Kajo Dadić na čiju se inicijativu održalo druženje, bili predstavnici Grada Metkovića, ljubitelji životinja, vlasnici kućnih ljubimaca te drugi građani.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predsjednik Udruge Buddy Joško Žderić Wummi rekao je da je cilj obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja upoznavanje građana s pravilnom skrbi  o psima, prvenstveno vlasničkim budući da napušteni psi nastaju od vlasničkih pasa te je istaknuo da se, zbog dobre suradnje udruge s Gradom Metkovićem, svaki problem oko napuštenih pasa na području Metkovića brzo riješi.

– Udruga je registrirana u Pločama, ali pokriva cijelu Dolinu Neretve, od Metkovića pa i do Općine Gradac budući da nemaju ni veterinare. (…) Ovim putem zahvaljujem Divi Veterini koja godinama skrbi o napuštenim psima koje nađemo. Što se tiče samog Grada Metkovića, suradnja s njima je vrhunska. I bivša i sadašnja vlast prepoznala je problem i koji god projekt mi donesemo, ljudi ga pogledaju i odobre bez problema. Grad Metković u potpunosti pokriva sterilizaciju vlasničkih pasa da na taj način smanjimo napuštene pse jer njih izbace nemarni vlasnici i imamo problem kad oni gradom slobodno šetaju. Što se tiče Metkovića, gradonačelnika, Grada i komunalnih redara koji su vrhunski momci, za 5 minuta rješavamo problem – rekao je Žderić.

Kao obveze vlasnika prema psma, osim sterilizacije, istaknuo je i njihovo čipiranje, kao i da pravilnom skrbi o psima gradom bez straha mogu šetati i vlasnici i drugi građani. Rekao je i da je gradonačelnik Dalibor Milan rekao da se uskoro krenuti i u realizaciju parka za pse u Metkoviću kako bi životinje napokon imale svoj prostor.

U suradnji sa Zakladom Kajo Dadić, Udruga Buddy se slopu nacionalnog programa Aktivni u zajednici kojeg zaklada provodi prijavila i na projekt kojim bi se radilo na sterilizaciji mačaka te bi se održale i edukacije vlasnika o ispravnom držanju kućnih ljubimaca. U sklopu istog projetka članovi udruge planiraju i posjetiti metkovske osnovne i srednje škole čime bi se u edukacije o mirnom i neškodljivom suživtu ljubimaca i građana uljučili svi uzrasti.

Joško Žderić Wummi je predstavnicima Zaklade Kajo Dadić Radi Mužinić i Stefani Došen dao zahvalnicu u ime Udruge Buddy, kao i, kao zahvalu za suradnju, Gradu Metkoviću koju je primio gradonačelnik Dalibor Milan, Općini Zažablje koju je primila načelnica Maja Vrnoga, Općini Slivno koju je primio načelnik Smiljan Mustapić te DIVI Veterini koju je primio Zoran Vrankić.

Tekst/foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije