Ostanimo u kontaktu

ZABRINJAVAJUĆE!

U Metkoviću evidentirano 1.986 nezaposlenih

Objavljeno prije

burza-rada

Krajem prosinca 2014. godine na području Grada Metkovića bilo je evidentirano ukupno 1.986 nezaposlenih osoba. Uspoređujući s prosincem prethodne godine, nezaposlenost se povećala za 1,4%.

Od 2008. godine konstantan je rast nezaposlenosti u Metkoviću koji trenutno sudjeluje u ukupnoj Županijskoj nezaposlenosti sa 22%.

Analizirajući nezaposlene po spolu, veći je broj nezaposlenih žena s učešćem od 56%, dok muškarci čine 44% ukupne nezaposlenosti na području Metkovića.

U strukturi nezaposlenih prema razini obrazovanja grad Metković bilježi najveći broj prijavljenih sa srednjom školom za zanimanja u trajanju do 3 godine s udjelom od 40%, zatim sa srednjom školom od 4 ili više godina 27%, sa završenom osnovnom školom 13%, sa završenim fakultetom 7%, s višom školom 6%, gimnazijom 4%, te bez škole 2% od ukupnog broja nezaposlenih u Metkoviću.

Prema dobnoj strukturi u Metkoviću je najviše nezaposlenih mladih u dobi između 20-29 godina, a njihov udio bio je 27% u ukupnom broju nezaposlenih osoba.

Zapošljavanje iz evidencije HZZ-a u 2014. godini

S evidencije HZZ-a s područja grada Metkovića zaposlila su se ukupno 1.174 radnika, što je 14,4% više radnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada ih je bilo 1.026.

Zapošljavanje u prošloj godini bilo je najveće u rujnu (157 osoba) zbog dobre sezone branja mandarina, a za porast zapošljavanja u 4,5,6 i 7 mjesecu je zaslužna turistička sezona koja je također bila dobra u protekloj godini na području Županije.

U tablici na linku pogledajte popis zanimanja koja su poslodavci tražili u 2014. godini.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije