Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN SRCA

U Ljekarni Draženović održana javnozdravstvena akcija vezana uz zdravlje srca

Objavljeno prije

Foto: Metković News/Ljekarna Draženović

Foto: Metković News/Ljekarna Draženović

U Ljekarni Draženović danas se povodom Svjetskog dana srca održala javnozdravstvena akcija s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravlja srca gdje su građani mogli saznati koliki im je krvni tlak i što mogu učiniti po pitanju zdravlja srca.

Krvožilne bolesti su svake godine odgovorne za 17,5 milijuna preranih smrti, što ih čini prvim uzrokom smrti u svijetu, a taj broj bi se do 2030. mogao popeti na 23 milijuna smrti godišnje.

Magistra farmacije Darka Draženović – Govorko smatra da mnogi probleme sa srcem ne shvaćaju ozbiljno.

– Danas je Svjetski dan srca kojim se želi podići svijest stanovništva o postojanju kardiovaskularnih oboljenja, odnosno, njihovom velikom potencijalu mortaliteta i morbiditeta. Visoka je i smrtnost, i visok je stupanj oboljevanja od drugih bolesti koje takovi poremećaji uzrokuju. Problem je u tome što ljudi mahom nisu niti svjesni da imaju takav tip poremećaja pa ga onda ne liječe na vrijeme, a čak i ako ga liječe ne shvaćaju ga dovoljno ozbiljno jer je to bolest koja ne boli tako da se niti ne pridržavaju životnih navika niti uzimaju terapije. To su jednostavno podatci koji postoje gdje god da ih tražite, i mi, kao zdravstveni radnici, moramo na ovaj način raditi na podizanju svijesti o ovim oboljenjima – kazala je Draženović-Govorko.

Marija J.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije