Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN ASTME

U Ljekarni Draženović mjerena spirometrija i održano savjetovanje o pravilnoj primjeni terapije

Objavljeno prije

Svjetski dan astme, Foto - Radio Delta (2)

Foto: radiodelta.hr

Povodom Svjetskog dana, ljekarnički tim ljekarne Draženović organizirao je u svojim ljekarnama u Metkoviću i Pločama savjetovanje za osobe koje boluju od ove kronične bolesti dišnih putova.

Sveznalica 7400xXpx

Astma uzrokuje probleme pri disanju, a manifestira se različitim stalnim i periodičkim simptomima među kojima su najčešći napadaji suhog kašlja, osjećaji nedostatka zraka te pritisak u prsnom košu.

Iako je u prošlosti imala i smrtonosne posljedice, napretkom liječenja, individualnim pristupom u terapiji, te razvojem lijekova, rezultati kod bolesnika ukazuju na smanjenje ograničenja u svakodnevnom životu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Magistra farmacije Martina Prusac je istaknula kako je cilj obilježavanja Svjetskog dana astme edukacija bolesnika na važnost pravilne primjene terapije.

Svjetski dan astme, Foto - Radio Delta (1)– Čak 88% naših pacijenata ne primjenjuje svoju terapiju pravilno. Terapija kod astme je specifična jer pacijenti da bi primijenili svoj lijek moraju znati točnu tehniku kako taj lijek iz jednog uređaja dovesti u pluća. To nekim pacijentima predstavlja problem i zbog toga smo danas veliki naglasak stavili upravo na pravilnu inhalacijsku tehniku da bi pacijenti doveli lijek tamo gdje on treba djelovati“, kazala je Prusac.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana astme, liječnički tim Specijalističke pulmološke ordinacije dr. Darke Volarević danas je provodio i spirometriju.

preneseno s radiodelta.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije