Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

LIGA PROTIV RAKA

U Kuli Norinskoj održani besplatni specijalistički pregledi madeža

Objavljeno prije

Liga protiv raka - Kula Norinska

Foto: Facebook

U organizaciji Lige protiv raka, Općine Kula Norinska i HSU-a Metković u petak su prostorijama Mjesnog odbora Kule Norinske održani specijalističko dermatološki pregledi madeža, koje je obavljala spec. dermatolog dr. Adrijana Varela-Camino iz Dubrovnika.

Ova hvalevrijedna akcija privukla je veliki broj pacijenata. Pregledi bili besplatni i prethodno nije bila potrebna uputnica, a ukupno je pregledano tridesetak pacijenata, .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog velikog interesa pacijenata nadamo se da će ovakvih akcija u budućnosti biti i više, jer na kraju, podsjetimo, ovaj oblik karcinoma je izlječiv u velikom postotku ako se otkrije na vrijeme!

Liga protiv raka - Kula Norinska

Foto: Ilustracija Facebook

Uočite promjenu prije nego postane opasna.

Svi imamo madeže na koži, s nekima se rodimo, a neke dobijemo tijekom života. Koža kao najveći organ mijenja što se očituje i na madežima. Rastu zajedno s nama, povećavaju se i mijenjaju boju, ali svaku naglu promjenu u izgledu madeža trebamo ozbiljno shvatiti. Osobe koje imaju više od 50 madeža, koje su svijetle puti, u čijoj obitelji je bilo tumora kože, koje su jako izložene suncu i često dobiju opekline od sunca vrlo su ugrožene i zahtijevaju dermatološki pregled i dermatoskopiju.

Kompletan specijalistički dermatološki pregled ne traje dugo, potpuno je bezbolan i preporuča svima. Obavlja se u jednom dolasku liječniku i, uz detaljni pregled kože i stručni savjet, sve ukupno traje 20-ak minuta.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

NOĆ MUZEJA '22

Već tradicionalno Arheološki muzej Narona pripremio popularan program

Objavljeno prije

Hrvatsko muzejsko društvo po sedamnaesti put organizira Noć muzeja u Hrvatskoj. Ove godine tema ove popularne manifestacije je Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Uvjeti održavanja su slični onim prošlogodišnjim. Kao što znate Arheološki muzej Narona, već tradicionalno, sudjeluje na Noći muzeja.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i mjere za muzeje propisane odlukom Stožera od 8. siječnja, kojima zbog prostornih ograničenja ne možemo udovoljiti, odlučili smo da muzej u petak 28. 1. 2022. g. u večernjim satima bude zatvoren za posjetitelje. Za sve one koji se odluče za posjet ulaz u muzej slobodan u petak, 28. siječnja od 9:00 do 16:00, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Program koji je bio osmišljen za ovogodišnju manifestaciju bio je posvećen 145. obljetnici prvog arheološkog istraživanja u Naroni – Vidu. Nakon mjera od 8. siječnja većinu predviđenih aktivnosti smo otkazali osim izložbe Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.).  Stoga nam je čast pozvati Vas da u večernjim satima 28. siječnja u izlogu bivšeg prostora Gradske knjižnice u centru Metkovića razgledate izložbu i saznate što je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina. Izložbu ćete moći razgledati do 28. 2. 2022. g. One od Vas koji žele razgledati muzej u večernjim satima na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ čeka 3D virtualna šetnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji ovogodišnjeg programa, a pogotovo kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu na fotografijama spomenika i uloženom trudu, kao i onima kojima smo zbog epidemiološke situacije ovom prilikom otkazali suradnju. Nadamo se skorom stvarnom susretu u Vidu.

Noć muzeja ’22

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije